Ливърпул загуби от Лестър без Раниери


И. Ангелов

Ливърпул загуби от Лестър без Раниери

Воденият от временния наставник Крейг Шекспир отбор на Лестър Сити прие Ливърпул за срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес английският шампион успя да победи с 3:1 мърсисайдци на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" и да започне по добър начин живота без уволнения мениджър Клаудио Раниери.

Лестър започна с две положения пред вратата на гостите, докато Мане отговори за Ливърпул. След два пропуска на Варди именно той обаче откри резултата в 28-ата минута, когато вкара първия гол на отбора за 2017-та година. Тук Олбрайтън пусна добро подаване между защитниците и отскубналия се нападател не сбърка сам срещу вратаря за 1:0.

В 39-ата минута след един корнер и избита топка Дани Дринкуотър вкара изключителен гол след воле от далечна дистанция, което направи Миноле безпомощен за 2:0. След почивката отново Варди направи резултата 3:0, като тук Марес и Фухс разиграха по крилото преди защитника да центрира точно на главата на английския нападател за попадението.

В 68-ата минута Кутиньо върна гол когато след атака на гостите получи топката на дъгата и пласира кълбото перфектно по земя в ъгъла далеч от Шмайхел за 3:1. След гола гостите не дадоха знак, че бързат да вкарват още, а домакините задържаха преднината си и победата.

  Сподели
280