Ливърпул обърна Стоук Сити (видео)


И. Ангелов

Ливърпул обърна Стоук Сити (видео)

Ливърпул остава на 5 точки зад втория в класирането - Тотнъм след края на срещата на мърсисайдци от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес на гости на Стоук Сити тимът на Юрген Клоп изоставаше до почивката, но представянето на Кутиньо и Фирмино след паузата промени резултата до крайното 2:1.

До почивката Стоук водеше благодарение на гол от Джонатан Уолтърс в 44-ата минута, дошъл малко след ситуация в наказателното поле на домакините, при което Уудбърн можеше да спечели дузпа за гостите, но ситуацията остана спорна. От другата страна на терена Шакири се справи с Клаван преди да центрира на главата на Уолтърс за 1:0.

На полувремето Трент Арнолд и Бен Уудбърн бяха заменени от Филипе Кутиньо и Роберто Фирмино. Така положенията пред Ливърпул станаха повече. В 60-ата минута Ловрен нацели греда след центриране на Милнър от корнер.

В 70-ата след центриране в наказателното поле Кутиньо показа съобразителност в наказателното поле и вкара за 1:1. 2 минути след това при дълга топка от Вайналдум за включилия се зад защитата Фирмино той стреля от далечна дистанция по прекрасен начин над вратаря за пълния обрат и 2:1. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
301