Etihad може да помогне на Сити да пребори обвиненията


Н. Гавазов

Etihad може да помогне на Сити да пребори обвиненията

Etihad Airways, която е главният спонсор на Манчестър Сити, може да помогне на Сити да се пребори с обвиненията за 115 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига.

Когато германското списание Der Spiegel веднъж публикува материал за финансовите измами на Сити, се казва, че Etihad плаща директно на "гражданите" само 8 от 67,5 милиона паунда годишно, посочени в договора за спонсорство, а останалата част от сумата се покрива от Арабски собственици на клуба.

Сити категорично отрича всички обвинения от страна на Висшата лига и УЕФА относно възможни нарушения на финансовия феърплей, което е причината за толкова дългото разглеждане на този случай.

Намерението на Etihad да премине процедурата IPO (Initial Public Offering) и да стане публична компания, чиито акции се търгуват на борсата, може да помогне на Сити да изчисти името си, пише Daily Mirror.

Процесът изисква Etihad да разкрие своите финансови отчети, а рисковете от сериозно увреждане на репутацията му и отчуждаване на потенциални инвеститори са твърде високи, за да може City да ги понесе.

  Сподели
127