Боели ще напусне Челси през 2027 г.


Н. Гавазов

Боели ще напусне Челси през 2027 г.

Американският бизнесмен Тод Боели, който е съсобственик на Челси , ще бъде отстранен от поста председател на лондонския клуб в края на сезон 2026/2027 заради недоволството на феновете от работата му. Това съобщава Daily Mail.

Според източника, според съществуващото споразумение, съсобствениците на лондонския клуб могат да прехвърлят председателството помежду си на всеки пет години, което възнамеряват да направят след края на сезон 2026/2027.

Фирмата за частен капитал Clearlake Capital, собственост на Бехдад Егбали и Хосе Фелисиано, държи 61,5% дял в холдинговата компания на клуба, докато Боели раздели останалите 38.5% поравно с Хансйорг Вис и Марк Валтер.

Подчертава се, че Боели притежава "обикновени“ акции, докато мажоритарните акционери от Clearlake Capital притежават "привилегировани“ акции, които осигуряват по-голяма защита от всякакви финансови последици.

Следователно собствениците на Clearlake Capital могат сами да поемат ролята на председател на Челси или да назначат трета страна. Отбелязва се обаче, че Боели ще може отново да заеме този пост през 2032 г.

Подчертава се също, че новите председатели нямат намерение да променят радикално подхода към управлението на Челси.

  Сподели
102