Невил: Сега ще видим от какво е направен Арсенал


Н. Гавазов

Невил: Сега ще видим от какво е направен Арсенал

Специалистът от Sky Sports Гари Невил вярва, че Арсенал трябва да покаже "от какво е направен“ в реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Байерн днес.

Инициативата в битката за титлата във Висшата лига премина в ръцете на Манчестър Сити през уикенда, защото "гражданите" победиха Лутън, но Арсенал и Ливърпул загубиха мачовете си - съответно срещу Астън Вила и Кристъл Палас.

Някои фенове на Арсенал се страхуват, че отборът им може да се окаже с нов крах, както в края на миналия сезон, но за Невил е интересно да види как "артилеристите" ще  се справят с предизвикателството.

"Това бе наистина лош ден за Арсенал и Ливърпул. Така е, можете да губите футболни мачове, но се изправяте срещу съвършенството. И когато Ливърпул бе домакин на Сити, и когато Сити игра на "Етихад" с Арсенал, аз чувствах, че Сити може да се поколебае и че те (Ливърпул и Арсенал) трябва да спечелят, за да преместят планината.

Изненадан съм, че Ливърпул загуби у дома от Палас, наистина съм изненадан, въпреки че имаха трудна седмица. Мачът на Арсенал бе много по-труден мач и се представи много добре през първото полувреме.

Но имате това зловещо усещане, това усещане за неизбежност, че Манчестър Сити, машината на Пеп Гуардиола, ще се издигне след няколко оставащи мача. Те ще бъдат много, много трудни за спиране. Това е моето разбиране.

Това е болезнено поражение за Арсенал. Не знам как могат да се възстановят. Голям въпрос е как ще реагират в сряда. Не казвам, че няма да реагират. Надяваме се, че могат, защото това е състезание за купа. Но "Алианц Арена" е брутално място и те ще отидат там малко депресирани.

Но това е, което исках да видя. Исках да видя какъв ще бъде Арсенал след 12 месеца. Искахме да видим Арсенал със Салиба в отбора, с Хаверц и Райс, техните големи попълнения, в отбора и те убежище Все още не са загубили шансовете си. Сега ще видим какво представлява този Арсенал и от какво е направен, защото те са много по-силни от миналия сезон“, заяви Невил в своя подкаст.

  Сподели
144