Хаг: Санчо е фантастичен, но имаме проблеми


И. Ангелов

Хаг: Санчо е фантастичен, но имаме проблеми

Ерик тен Хаг приветства "фантастичния“ Джейдън Санчо, но мениджърът настоя, че има "проблеми“, които усложняват бъдещето на нападателя на Манчестър Юнайтед. Санчо изигра решаваща роля за успеха на Борусия Дортмунд, започвайки и в двата мача от четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид, като допринесе за тяхната победа с общ резултат 5-4. Въпреки впечатляващите изяви на крилото по време на престоя му под наем в Дортмунд, враждата му с Тен Хаг продължава, което се оказва пречка за промяна на перспективите му в Юнайтед.

След като призна отличната игра на Санчо, Тен Хаг подчерта, че талантът на крилото никога не е бил под въпрос. Вместо това той похвали Санчо за възобновяването на кариерата му в Германия и посочи, че талантът сам по себе си не решава проблемите, които го принудиха да отиде под наем.

Говорейки пред репортери, Тен Хаг каза: "Разбира се, следя международния футбол и следя играчите под наем в други клубове. Беше фантастичен мач, Дортмунд срещу Атлетико Мадрид. Страхотно представяне от Дортмунд, а също и за Джейдън това е добра новина. Той даде своя принос за резултата за Дортмунд."

Въпреки това, попитан дали нещо се е променило относно бъдещето на Санчо на Олд Трафорд, Тен Хаг не пести думи и каза: "Не, но знаем, че Джейдън Санчо е фантастичен футболист, така че това не е изненада за нас. Това не е проблемът."

Престоят под наем в Германия беше плодотворен за Санчо, но в същото време допълнително усложни амбициите на Манчестър Юнайтед да си осигури място в Шампионската лига за следващия сезон. Тъй като Англия, Италия и Германия се борят за допълнителен слот въз основа на коефициента за страна на УЕФА, напредъкът на Дортмунд е в полза на Германия в стремежа им за пето място в Шампионската лига в разширената версия на състезанието от следващия сезон. Това означава, че Англия ще продължи да има четири места, което е против надеждите на Юнайтед за Шампионската лига.

Докато Дортмунд се готви да се изправи срещу ПСЖ на полуфиналите на Шампионската лига, Манчестър Юнайтед се фокусира върху ФА Къп. Техният предстоящ сблъсък срещу Ковънтри Сити предоставя възможност да си осигурят място във финала за купата и да спасят сезона си с някакъв трофей.

  Сподели
182