Хаг: Гарначо има много да учи


И. Ангелов

Хаг: Гарначо има много да учи

Ерик тен Хаг настоя, че Алехандро Гаранчо "има много да учи", след като зарови томахавката с аржентинеца след извинение от играча. Представянето на Гарначо през първото полувреме на мача срещу Борнемут доведе до смяната му на полувремето, като Юнайтед изоставаше с 2:1. Крилото беше разочаровано от решението и допълнително се оказа в огъня след мача, когато хареса две публикации в социалните медии, критикуващи неговата смяна.

По-рано през седмицата говорител на Юнайтед заяви, че инцидентът е бил разгледан вътрешно. Сега Тен Хаг потвърди, че Гарначо се е извинил за действията си, което гарантира, че срещу него няма предприети дисциплинарни мерки.

Говорейки на пресконференцията преди мача преди полуфинала на Юнайтед за ФА Къп срещу Ковънтри, Тен Хаг каза пред репортери: "Алехандро е млад играч. Той трябва да научи много. Той се извини за това и ние продължаваме напред."

Това не е първият път, когато Тен Хаг се сблъсква с дисциплинарни проблеми с членове на своя отбор този сезон. Джейдън Санчо се изправи пред последствията, включително беше изпратен под наем в Борусия Дортмунд, след като критикува мениджъра в социалните медии и отказа да се извини.

Тен Хаг също осъди поведението на Маркъс Рашфорд като неприемливо, след като английският нападател беше сниман в нощен клуб и впоследствие пропусна тренировка.

Босът остава съсредоточен върху предстоящата работа в полуфинала за ФА Къп срещу Ковънтри и не иска да направи грешката да ги приеме леко:

"Те са опасни. Те са на полуфиналите. Те ще свършат фантастична работа там и видяхме в мача срещу Уулвс на четвъртфиналите, манталитетът е невероятен“, каза той.

  Сподели
122