Юнайтед с още трима контузени преди полуфинала


И. Ангелов

Юнайтед с още трима контузени преди полуфинала

Манчестър Юнайтед получи тежък удар, тъй като още трима играчи се присъединиха към списъка им с контузени преди полуфинала за ФА Къп срещу Ковънтри. Юнайтед в момента се подготвя за своя полуфинал за ФА Къп срещу Ковънтри, но Фабрицио Романо съобщава, че са получили лоши новини, като Мейсън Маунт, Уили Камбуала и Софян Амрабат ще пропуснат мача. Юнайтед вече има 10 играчи в лазарета, включително Люк Шоу, Лисандро Мартинез, Рафаел Варан и Скот Мактоминей, с особен дефицит защитата.

Все още се очаква Юнайтед да победи опонентите си на "Уембли", като се има предвид, че Ковънтри е клуб от Чемпиъншип, но техните проблеми с контузиите създават значително главоболие за Ерик тен Хаг. Романо коментира, че липсата на възможности за защита е такава, че Каземиро може да си партнира с Хари Магуайър като централен защитник.

Юнайтед претърпя над 60 контузии през този сезон и това сериозно затрудни прогреса им във Висшата лига, като в момента клубът е седми в таблицата. Въпреки това, те остават с шансове за злато, при условие че успеят да победят Ковънтри в неделя. При победа обаче ще играят финал с първенеца в лигата Манчестър Сити.

Ten Hag вероятно ще трябва да изведе експериментална постройка срещу отбора от Чемпиъншип. След това те ще се завърнат във Висшата лига в сряда срещу Шефилд Юнайтед.

  Сподели
205