Лампард критикува Джаксън за пропуските


И. Ангелов

Лампард критикува Джаксън за пропуските

Легендата на Челси Франк Лампард разкритикува нападателя Никълъс Джаксон за пропуснатите му шансове срещу Манчестър Сити в Купата на Англия. Джаксън, на 22 г., получи няколко златни възможности по време на полуфинала на стадион "Уембли" да изстреля отбора на Маурисио Почетино напред - но пропиля всичките. Общо сенегалският нападател направи три опита, но не успя да открие, и Сити спечели с 1:0 с късен гол.

Говорейки като експерт за BBC за мача, бившият бос на Челси каза: "Съчувствам му малко, защото той направи много добри движения, той е млад нападател, качествата, които видяхме в него днес, когато се състезава с Кайл Уокър, той показа темпо, показа добро движение, но има технически детайл - допълнителното докосване, вземането на решения на най-високо ниво в тези мачове от най-високо ниво - това прави разликата.

"Ударът с глава, който насочвате на където и да е, освен в тялото на вратаря, това е гол. Малко вземане на решения, съчувствам му, всички сме били там, всички сме пропускали положения и това е критично за играта. Но като млад играч това е нивото, на което трябва за да бъдеш нападател на Челси."

Сити спечели благодарение на гол на Бернардо Силва в 84-ата минута и сега ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед или Ковънтри Сити на финала на ФА Къп.

Челси няма да трябва дълго да мисли за пропуснатите си шансове срещу Сити, тъй като сега ще трябва да насочи вниманието си към тежко лондонско дерби срещу претендента за титлата във Висшата лига Арсенал във вторник вечер. В момента Челси е на девето място във Висшата лига.

  Сподели
154