Луис Диаз иска в Барселона


И. Ангелов

Луис Диаз иска в Барселона

Звездата на Ливърпул Луис Диас взе огромно решение относно бъдещето си на Анфийлд на фона на връзки с Барселона и Пари Сен Жермен. Според SPORT Диас би искал да се присъедини към Барселона през летния трансферен прозорец, тъй като каталунският клуб търси подсилване преди следващия сезон.

Барса възнамерява да наеме двама или трима играчи през предстоящия прозорец, като позициите на крилото и полузащитника в момента са приоритет. Колумбийската звезда беше силно свързвана с напускане през последните месеци и оттогава се появиха информации относно желанието му да се присъедини към испанските гиганти.

Според колумбийското издание El Heraldo, Ливърпул е поставил внушителна цена между 120-145 милиона евро (102-123 милиона паунда/131-164 милиона долара) на Диас, ако Барселона иска да осигури подпис. Гигантът от Лига 1 ПСЖ също има интерес, докато се подготвя за предстоящото напускане на Килиан Мбапе това лято. Диас има договор до 2027 г. и е жизненоважна част от отбора през цялата кампания 2023-24 г.

Бащата на Диас, Луис Мануел Диас, по-рано коментира потенциално преминаване в Барселона за сина си, където той посочи как било неговата "мечта“ да играе в клуба:

"Истината е, че знам много малко за Барселона в момента. Вярно е, че Луис е верен фен на Барселона и би било негова мечта да отиде там", каза той пред Win Sports. "Досега бих искал да благодаря на Порто и Ливърпул за начина, по който го посрещнаха и го приеха. Луис е играч, който намира за лесно да побеждава заради начина, по който е, заради неговата скромност, работата му, отдадеността му, той е много дисциплиниран играч, слава Богу. Няма да има проблем, ако Луис премине в Барселона, защото това е топ отбор и един от най-добрите в света."

Засега Диас ще се фокусира върху това да помогне на отбора си колкото е възможно повече. Ливърпул отпадна както от ФА Къп, така и от Лига Европа, но все още може да си осигури трофея във Висшата лига, за да отбележи със стил напускането на Юрген Клоп този сезон. "Червените" вече спечелиха Купата на лигата и в момента са на три точки от Арсенал под върха на таблицата. 

  Сподели
267