Уест Хем потвърди напускането на Мойс


Н. Гавазов

Уест Хем потвърди напускането на Мойс

Уест Хем потвърди, че Дейвид Мойс ще напусне поста си на мениджър след края на сезона.

По-рано бе съобщено, че Уест Хем е постигнал споразумение с бившия наставник на Уулвърхемптън Хулен Лопетеги.

Часове по-късно "чуковете" обявиха официално, че 61-годишният Мойс наистина ще напусне, но името на Лопетеги не бе споменато.

След като преди това е работил в Уест Хем от 2017 до 2018 г., Мойс се завърна като наставник на лондонския клуб през 2019 г.

Във втория си престой в Уест Хем Мойс завърши два пъти в топ 7 на Висшата лига, спечели Лигата на Конференциите и също така достигна до полуфиналите на Лига Европа.

Лигата на Конференциите бе първият трофей на Уест Хем от ФА Къп от 1980 г. и първият им европейски трофей от 1965 г.

"Наслаждавах се на тези четири години и половина в Уест Хем и клубът е в по-силна позиция, отколкото когато се върнах през 2019 г.

Когато дойдох в Уест Хем за втори път, те бяха едно място над зоната на изпадащите и това бе невероятно пътуване с три поредни сезона в Европа.

След като спасихме клуба от изпадане, завършихме шести и седми във Висшата лига. Бях доволен и от спечелването на трофея в Лигата на Конференциите миналия юни – първият трофей на клуба от 43 години.

Бих искал да благодаря на всички играчи за тяхната подкрепа и за всички успехи, които постигнаха през последните четири години и половина.

Наистина ми бе приятно да работя с всички в Уест Хям и бих искал да благодаря на ръководството за възможността да тренирам този страхотен клуб.

"Пожелавам на моя заместник, ръководството, играчите, персонала, феновете и всички в Уест Хем всичко най-добро за бъдещето“, заяви Мойс.

  Сподели
76