Ливърпул е на път да загуби един от най-големите си таланти


Н. Гавазов

Ливърпул е на път да загуби един от най-големите си таланти

Ливърпул е на път да загуби един от най-големите си таланти - крилото Рахим Стърлинг. Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че не изключва възможността да даде младата звезда под наем. 17-годишното крило изигра два мача под ръководството на Кени Далглиш през миналия сезон, Роджърс също призна, че е впечатлен от него, но заяви, че Стърлинг е прекалено млад за първия отбор на топ клуб като Ливърпул.

"Рахим Стърлинг е голям талант, но все още не е готов за първия отбор, а за мен е важно развитието на младите играчи и смятам, че той все още е много, много млад да играе в Ливърпул. Има много малко играчи, които са играли във Висшата Лига на 17-години в изпадащи отбори, какво остава те да играят за топ клуб като Ливърпул. Рахим Стърлинг със сигурност притежава страхотни качествата и ще решим през следващите седмици, дали ще остане на Анфийлд или ще отиде някъде под наем", заяви наскоро Брендън Роджърс.

От ситуацията смята да се възползва Тотнъм. Миналата седмица от „Анфийлд" изтече информация, че представители на „шпорите" вече са влезли в контакт със своите колеги и лондончани обмислят да предложат 7,5 милиона паунда за Стърлинг. Днес същата новина пристигна от Лондон и според специалистите, сумата е достатъчно добра за да изкуши босовете на „червените", които търсят начин да компенсират финансовите загуби от несполучливи трансфери през последните години.

Навярно това обяснява и изненадващата раздяла на клуба с един от лидерите на младежкия отбор Тони Силва, което разочарова феновете. Ситуацията става още по-тревожна от липсата на обяснение от страна на клубните шефове, особено на фона на засилващите се слухове, че Ливърпул обмисля продажбата на крилото Сусо през следващия сезон, което ако се случи, наистина ще бъде жалко, тъй като европейският шампион с младежкия отбор на Испания е смятан за един от най-добрите футболисти от своето поколение на този пост.

 

  Сподели
127