Фърдинанд: Не Челси, а Юнайтед ще спечели титлата


Н. Гавазов

Фърдинанд: Не Челси, а Юнайтед ще спечели титлата

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд не споделя общоприетото мнение, че фаворит за победа във Висшата лига през новия сезон е Челси. Според бранителя, наличието на Уен Рууни и Луис ван Гаал в състава на "червените дяволи" правят Юнайтед основен претендент за спечелване на титлата на титлата.

"Аз подкрепям Манчестър Юнайтед като фаворит да спечели първенството. Юнайтед ще надделее, защото има силен мениджър. Уейн Рууни е удачен избор за капитан. Това е неговият десети сезон във Висшата лига и съм сигурен, че ще стане реализатор номер 1. Очевидно е, че те се нуждаят най-добрите им играчи да са здрави. През миналия сезон Робин ван Перси не игра много, но сега и той може да стане топреализатор", заяви Фърдинанд за Express.

Футболистът на КПР продължи да оценява шансовете на останалите топ отбори в шампионата.

"Не виждам по какъв начин Челси може да спечели титлата. Относно Арсенал, те направиха добри покупки, но не виждам всичките тези футболисти как ще играят. Оливие Жиру, Алексис Санчес, Тео Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Месут Йозил, Лукас Подолски. Най-големият проблем за Ливърпул е това, че много от техните играчи за първи път ще играят в Шампионска лига. Имат много нови футболисти, които трябва да свикнат с новия начин на живот", добави защитникът.

 

  Сподели
184