Венгер се радва за Йозил и Уелбек


Н. Гавазов

Венгер се радва за Йозил и Уелбек

След победата над Астън Вила с 3:0 мениджърът на Арсенал Арсен Венгер персонално отбеляза играта на Месут Йозил и Дани Уелбек. Двамата футболисти поучиха сериозна критика за лошата си игра в Дортмунд в средата на седмицата, но вчера англичанинът и немецът се поправиха и осигуриха два гола за своя отбор. Венгер е радостен, че неговите възпитаници са накарали критиците си да млъкнат.

"Това бе този отговор, от който се нуждаехме след поражението във вторник. Астън Вила добре започна мача, създаде няколко опасни положения пред нашата врата, но след това ние взехме играта под контрол и вкарахме три гола в течение на три минути. След почивката аз промених някои неща, макар че те бяха несъществени. Астън Вила действаше много плътно, поради това оставихме Йозил по назад, зад тяхната полузащита. Най-важното за нас е да намираме Месут между линиите на съперника и оттам да започнем движение напред. Това сработи, но Месут може да играе и на други позиции", заяви Венгер.

"Трябва да отбележим и Дани Уелбек, той вкара подобен гол срещу Швейцария. Мисля, че проведе добър мача, добре задържаше топката, което е много важно. Къде предпочита да играе Йозил? В средата. Но аз мога да намеря още няколко футболисти, които искат да действат на тази позиция", добави наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
156