Венгер: Йозил усети търкане в коляното, но аз го оставих на терена


Н. Гавазов

Венгер: Йозил усети търкане в коляното, но аз го оставих на терена

Наставникът на Аренал Арсен Венгер съобщи, че е позволил на Месут Йозил да продължи да играе с Челси, когато полузащитникът получи травма на лявото си коляно. Според думите на Венгер, немецът получил контузията малко преди почивката н мача, който "артилеристите" загубиха с 2:0. Йозил е влязъл през второто полувреме и мъжествено е доиграл двубоя.

Нещо повече, Венгер е позволил на Йозил да замине за лагер-сбора на националния отбор на Германия, където лекарите са констатирали проблема.

"При него се появи малък проблем малко преди почивката. Коляното започна да го поли, той чувстваше леко търкане. Казах на нашия физотерапевт да го следи и ако има нещо, да ми даде знак. Когато губиш с 1:0, на теб ти се иска на терена да останат най-добрите футболисти на терена. Много съм шокиран. Той не се е сблъсквал с такова нещо. Това се е случило просто след подаване от външната страна на ходилото. Така той е увредил сухожилието си и е много трудно да повярваш, че това може да се случи от обикновен пас. Също така не мога да се примиря, че той ще отсъства толкова дълго", заяви Венгер.

 

  Сподели
160