Джерард: Най-трудното решение в живота ми


Н. Гавазов

Джерард: Най-трудното решение в живота ми

Официалния сайт на Ливърпул публикува официално изявление на капитана на мърсисайдския отбор Стивън Джерард за напускане на клуба. Слуховете за евентуална раздяла между ветерана и Ливърпул се носят от началото на този сезон, а днес Джерард най-после внесе яснота по въпроса.

"Това е най-трудното решение в живота ми. И аз, и моето семейство го обмисляхме дълго време. Обявявам напускането си сега, за да не се налага мениджърът и отборът да се отвличат по различни клюки за моето бъдеще. "Ливърпул е огромна част от нашия живот и е трудно да кажа "Стига!". Но аз чувствам, че това е в интерес на всички страни. Става дума за моето семейство и за клуба", се казва в изявлението на Джерард.

"Продължавам кариерата си. Засега не мога да кажа където точно. Но няма да играя за конкурентите на Ливърпул и да излизам на терена срещу бившия си отбор. Надявам се, че някога ще се завърна тук и ще мога отново да служа на клуба си по някакъв начин. Благодарен съм на Брендън и собствениците за това, как те приеха моето решение, а също така на съотборниците си и персонала за помощта и подкрепата. за мен е чест да представлявам феновете на Ливърпул като играч и капитан", заяви Джерард.

В състава на Ливърпул Стивън спечели Шампионска лига и Купата на УЕФА, по два пъти е победител в Купата на Англия, Суперкупата на Англия и Суперкупата на Европа, а също така три пъти е печелил Купата на Лигата.

 

  Сподели
194