Юнайтед победи Ливърпул на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Юнайтед победи Ливърпул на Анфийлд (видео)

Манчестър Юнайтед успя да отвори разстояние от 5 точки между Топ 4 на Висшата лига и неговите преследвачи, когато днес победи отборът на 5-ата позиция - Ливърпул с 2:1 като гост. В срещата Хуан Мата се разписа на два пъти, а Стивън Джерард бе изгонен само след близо 40 секунди престой на терена, появявайки се като резерва.

Юнайтед започна много силно мача, като в първия половин час домакините почти не играха с топката, като за цялото първо полувреме се отчетоха с една единствена опасна атака, завършена от Лалана неточно.

В 14-ата минута резултатът бе открит днес, когато Андер Ерера изведе Хуан Мата в наказателното поле, а останал сам срещу Миноле той завърши с неудобния си десен крак и с помощ от гредата за 1:0. След 30-ата минута Ливърпул започна да играе повече с топката, като Лалана пропусна перфектната възможност да изравни, останал сам срещу Де Хеа в 35-ата.

На почивката за Ливърпул се появи Джерард на мястото на Лалана. 38 секунди след това капитанът напусна терена, след като първо влезе остро в краката на Мата, а след това в сблъсък с Ерера той настъпа по прасеца падналия на земята опонент в ситуация без топка, и това бе санкционирано с директен червен картон.

Въпреки това Ливърпул продължи да играе добре, като след появяването на Ди Мария на мястото на Йънг, дори надиграваше своя противник. В 59-ата минута обаче в една бърза контра именно Мария центрира за Мата в наказателното поле, а със странична ножица той вкара един от красивите голове в това дерби в исторически план - 2:0.

В 65-ата минута при едно връщане на топката за Миноле, той тръгна да финтира Уейн Рууни и само малко го раздели от това да стане причина за нов гол във вратата си, след като бе притиснат в опасна ситуация, но успя да изчисти. В 69-ата минута Ливърпул върна гол, когато Кутиньо намери Стъридж в наказателното поле, а той стреля в близкия ъгъл на Де Хеа за 2:1.

До края на срещата за Юнайтед се появи и Фалкао, а след няколко разменени атаки Дали Блинд спечели дузпа в 93-ата минута, която бе пропусната от Рууни. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
177