Стоичков и куп родни спортни легенди в Брюксел за конференция


FUTBOL-TV

Стоичков и куп родни спортни легенди в Брюксел за конференция

Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков и куп родни легенди на спорта ще участват в конференцията "Младеж и спорт в ЕС: Големите обещания се сблъскват с реалността". Конференцията ще се проведе днес.

В конференцията ще участват и други легенди на родния спорт - най-успялата ни спортистка за всички времена Мария Гроздева, единствената ни олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова-Дангалакова, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев, бившата световна шампионка по шах Антоанета Стефанова, шефът на волейбола Любо Ганев и олимпийската медалистка в баскетбола Гиргина Скерлатова.

От италианската страна се включват световната шампионка по биатлон Хана Аугенталер, европейската шампионка по спортна стрелба София Литаме, шефът на най-големия спортен клуб - този на карабинерите Джузепе Чиофи и медалистът по параски Федерико Пелизари.

Дискусията ще бъде открита от Илияна Иванова, европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и ще се проведе в сградата на европарламента.

След конференцията ще бъде представена в европарламента биографичната книга на Христо Стоичков.

  Сподели
65