Валентин Илиев: Не мисля, че в България може да се изненадаме с кой знае какво


FUTBOL-TV

Валентин Илиев: Не мисля, че в България може да се изненадаме с кой знае какво

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори след първата победа на ЦСКА 1948 за календарната година. "Червените" обърнаха и победиха Локомотив София с 2:1 в  Бистрица.

"Поздравявам момчетата, заслужено победихме. Не само в този мач, а и в преходните, показахме, че можем да играем като отбор и да сме дисциплинирани. С повече работа, постоянство и желание нещата ще вървят към по-добро", сподели той след срещата.

"Не мисля, че в България може да се изненадаме с кой знае какво. По-скоро голът, който получихме, беше от наша грешка, най-вече от позициониране. Това е футболът. Имаме млади футболисти, на които им трябва опит и такива мачове, с които да трупат увереност и да надграждат. Ако не им се дава шанс, няма да грешат, но няма и да търпят развитие. Грешката за гола не бе единствената, имаше още такива, но затова сме ние като треньорски щаб, за да работим върху тях", каза Илиев в ефира на Диема.

"Със сигурност им повлия позитивно, съгласен съм, че второто ни полувреме срещу Лудогорец бе по-добро от първото. Отдавам го на младоста. Имало е доза пренавитост или притеснение. Казахме си в съблекалнята, че независимо срещу кого излизаме, трябва да играем футбол и да се наслаждаваме на тази игра. Това е идеята, не да играем под напрежение и страх да не сгрешим. Трябва да приемем всичко и да се научим да работим под напрежение и адреналин, ако го няма това в един футболист, тогава вече е лошо. Безразличието у човек не е приемливо", завърши наставникът на "червените".

  Сподели
61