Спорни съдийски решения и победа за Ботев Пловдив над ЦСКА


FUTBOL-TV

Спорни съдийски решения и победа за Ботев Пловдив над ЦСКА

Ботев Пловдив се наложи с 1:0 над ЦСКА в столицата в първия мач от полуфиналната фаза на турнира за националната Купа. Двубоят бе белязан от спорни съдийски решения.

Ботев отбеляза гол чрез Уме Емануел едва 30 секунди след подновяването на играта. Ивелин Попов изведе с прекрасен пас Уме Емануел, който успя да пусне топката покрай стража на "червените". Беше вдигнат обаче флаг за засада, но съдиите от ВАР решиха да зачетат гола.

Другите спорни ситуации бяха пред вратата на пловдивчани, като съдиите на два пъти не отсъдиха дузпа за ЦСКА. В 81-ата минута Джонатан Лидсет бе изблъскан с ръце в наказателното поле, но ситуацията бе подмината. Малко по-късно главния съдия Драгомир Драганов подмина и игра с ръка в наказателното поле на гостите.

Иначе любопитна ситуация се случи след час игра. Ивелин Попов фаулира Браян Кордоба в центъра на терена. Кордоба реши да отговори и двамата се спречкаха. Спорът между двамата бързо премина в "борба свободен стил" и логичното се случи, като и двамата замесени бяха изгонени.

В крайна сметка всичко ще се реши на реванша в Пловдив.

  Сподели
142