ЦСКА се включи в кампания "Заедно срещу войната по пътищата"


FUTBOL-TV

ЦСКА се включи в кампания

ЦСКА подкрепя Националната кампания за пътна безопасност "Написах ти писмо“. Вярваме, че е личен дълг на всеки да шофира внимателно и да пази околните, затова и призоваваме за отговорно поведение зад волана.

Писмата, написани лично от семействата на деца и младежи, загинали на пътя, ще бъдат изпращани заедно с електронните фишове за превишена скорост до нарушителите на Закона за движението по пътищата в цялата страна. 

Инициативата стартира с 36 000 копия на ръкописите, които ще бъдат прикрепени към глобите, които държавата изпраща по пощата. Чрез писмата, написани специално за кампанията, роднините на жертвите се обръщат както към хората, които им липсват най-много, така и към онези, които могат да причинят подобна загуба и на други семейства.  

"За най-голямо и дълбоко съжаление много от убийците на пътя са хора, които имат история с превишена скорост. Повечето от тези хора смятат, че всичко приключва с плащането на електронния фиш, който МВР изпраща. Ако сме научили нещо от историята си, то е, че само глобата, само наказанието, само плащането без замислянето нямат траен ефект.“, коментира Петя Иванова от сдружение "Ангели на пътя“. 

"Написах ти писмо“ е другият начин всички да се обърнем към разума, отговорността и знанието, че най-често извършваните нарушения на Закона за движението по пътищата като скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство в комбинация с употреба на алкохол или наркотични вещества са причина за настъпването на произшествия с тежки и необратими последици. Бих искал да се обърна към всички с призив идеята на кампанията да ни обедини в общата цел – да намалим жертвите по пътищата.", коментира директорът на Главна дирекция "Пътна полиция“ главен комисар Атанас Илков.  

Шофирайте внимателно! Спасете човешки живот! Да спрем войната по пътищата!

  Сподели
40