Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 27.04.2024 г.
Час: 16:15


ЦСКА срещу Левски е най-интересният мач на старта на плейофите в родния шампионат. Двата тима играха един срещу друг по-рано през този месец, като "армейците" спечелиха с 2:0. Този път "сините" имат шанс за реванш, макар определено да не са фаворити. Така или иначе тези мачове винаги са били непредсказуеми и трудни за прогнозиране. FTV и Futbolbet съветват читателите си да пробват знак Х.

Двубоят ще се играе пред по-малко фенове, тъй като от полицията решиха да увеличат буферните зони между агитките. Така една голяма част от сектор "А", както и от сектор "В" на националния стадион ще останат затворени, за да има повече пространство между двете агитки. Припомняме, че на последното дерби ултрасите на двата тима се обстрелваха с ракети. Имаше опция мачът да се играе и без гостуващи фенове.

В състава на ЦСКА се завръща головата машина Фернандо Каранга. В част от медиите се появиха негови клипове как се забавлява в столични заведение. Това веднага подразни червената общност, но в крайна сметка важното на какво ниво ще бъде Каранга в мача срещу Левски.

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев има две сериозни дилеми за "червената" защита преди дербито с Левски. Наставникът на червените все още се колебае за десния бек и единия централен бранител. Юрген Матей ще започне със сигурност от първата минута въпреки много слабото си представяне в Кърджали, където носеше вина и за двата гола на Арда във вратата на ЦСКА. Белчев обаче още не е решил на кого да заложи като негов партньор. Той ще избира между Християн Петров и Енес Махмутович. Първият доскоро лекуваше контузия и тренира на пълни обороти едва от няколко дни. Вторият често прави груби грешки и е рисков играч.

Ако на десния бек Белчев предпочете Браян Кордоба, то това ще означава, че на левия ще мине Тибо Вион. Има опция французинът да застане на типичната си позиция отдясно, а отляво да стартира Санянг. Този вариант обаче е по-малко вероятен. Говорейки за рискови играчи - Санянг е точно такъв, макар Белчев да показа, че ще разчита на него. Вероятно това ще бъде факт в оставащите мачове (в шампионата), където интригата не се очертава да е чак толкова сериозна.

Кордоба започна сред титуярите в зоната на десния бек в предишното Вечно дерби и остави добри впечатления, без да остави шанс на нито един от "сините" атакуващи играчи. Иван Турицов вече тренира на пълни обороти от началото на тази седмица, но почти сигурно ще бъде резерва. Ако Стамен Белчев остави и Християн Петров на пейката, има вероятност в пети пореден мач ЦСКА да е без българин в стартовите 11. Серията започна от миналото Вечно дерби. Разликата от тогава е и в треньорския пост. Тогава на пейката на ЦСКА бе Нестор Ел Маестро, който се поздрави с победа, но само за да бъде сменен седмица по-късно. Стамен Белчев обаче пази топли спомени от срещите с Левски, като във визитката си има дори класическа победа над този съперник.

Наставникът на Левски - Николай Костов обмисля различни варианти как ще изглежда стартовия състав на "сините" в дербито с ЦСКА в събота. Специалистът по всяка вероятност ще заложи на Фабио Лима по дясното крило от първата минута. Фланговият нападател на "сините" получи контузия контролата със Спортист Своге на 23 март, но вече е готов за игра. Бразилецът получи разтежение на бедрен мускул, което го извади от игра за четири двубоя. Треньорският щаб прецени да не го рискува от първата минута срещу Берое (1:0) в последния кръг и той се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Патрик Мислович. 27-годишният флангови футболист има на сметката си две попадения в шест двубоя от началото на пролетта. Едно от тях бразилецът вкара с решителен и много красив гол, донасяйки успеха над Хебър с 1:0 в Пазарджик.

Решението на Костов да пусне Лима като титуляр срещу ЦСКА ще остави сънародника му Евертон Бала на резервната скамейка. Със сигурност треньорът няма да пипа Марин Петков. 20-годишният младежки национал се намира в отлична форма и е най-острият футболист на Левски от началото на втория полусезон, с пет отбелязани гола.

В Левски ще се опитат да заздравят полузащитната си линия за предстоящото Вечно дерби. Именно играта в средата на терена бе критикувана от треньора Николай Костов след победата над Берое (1:0). Наставникът изрази недоволството си от представянето на Патрик Мислович и Карлос Охене при изнасянето на топката, когато то се прави от страна на вратаря. Тогава бяха допуснати някои неточности, които можеха да доведат до попадение в мрежата на Пламен Андреев, но заралии не се възползваха от предоставените им възможности.

Костов най-вероятно отново няма да може да разчита на Асен Митков за дербито с "червените", след като халфът все още не е подновил тренировки и шансовете му за участие са минимални. Митков обаче преподписа с тима през седмицата и се очертава като основен играч за следващия сезон.

И ако при ЦСКА основната разлика от последното Вечно дерби е треньорската смяна, то при Левски също се очертава една роката, която няма как да поминем. Става дума за вратарския пост, където отново ще бъде Пламен Андреев. Не така стояха нещата преди няколко седмици, когато срещу ЦСКА дебютира друг младок - Иван Андонов. Целта на треньорския щаб беше да съхрани ментално Андреев, който бе получил 5 гола в Разград - кръг по-рано. Андреев вече е готов и отново ще брани вратата на "сините", надявайки се, че ще може да бъде полезен срещу очертаващия се голям кошмар - Фернандо Каранга, който наскоро се похвали пред медиите, че винаги успява да вкара на Левски.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
611