Орманджиев: Няма вариант ЦСКА да остане без стадион!


FUTBOL-TV

Орманджиев: Няма вариант ЦСКА да остане без стадион!

Изпълнителният директор на ЦСКА - Стоян Орманджиев, говори по редица актуални теми свързани с бъдещето на клуба, като засегна и основната тема с реконструкцията на стадион "Българска армия“.

"Ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата общност, че стадионът ще бъде построен. Наясно сме какви са административните пречки досега, имаме недоброжелател, знаете кой е. Имаме решение в наша полза, той се бави по неведоми за нас причини. Той е незаинтересована страна в случая, а заинтересовани сме ние и държавата в случая. Надяваме се, че съдът ще вземе нужните мерки и ние да си работим спокойно. Имайте предвид, че към момента са внесени 7 милиона и малко, а още този месец ще се внесе разликата до 28 милиона“, каза Стоян Орманджиев.

"Първото, което е много важно, искам да благодаря на семейство Ганчеви за това което са направили през последните години. Свършили са много голям обем от работата. Много от вас виждат върха на айсберга, но отдолу има много работа.

Досега акциите бяха разделени 40 на 40 с участие на Христо Стоичков. Към днешна дата всички акции ще бъдат във "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" и участието на Христо Стоичков се запазва“, допълни Орманджиев.

"Ако може да го структурираме като модел на управление, ние с Филип Филипов ще сме изпълнителни директори, като той ще е отговорен за футболната част, а аз ще съм по към административната част. От гледна точка на селектирането на футболисти информацията ще бъде филтрирана и ще има от три страни одобрение. От една страна треньорът, от друга скаутите и ние с Филип Филипов. Тоест и трите страни да работят заедно, но крайната дума да е на треньора. ЦСКА трябва да има стил и разпознаваема постройка на игра и така ще е по-лесно за нас да селектираме футболисти“, заяви още Стоян Орманджиев.

"Ние тепърва ще си говорим за инфраструктура, защото там нещата стават по-бавно. Това което имахме досега не беше достатъчно, това бе компромисен вариант. ЦСКА трябва да има школа, база с терени и общежитие, както и нормални условия за тези деца. Имаме идеята и имаме мястото. Няма да го споделя, защото има недоброжелатели. Следващите 2 години детско-юношеската школа ще страда. Ще трябва да се местим и децата да тренират на терени под наем, които са уредени. Ние до последно използвахме игрищата на "Българска армия“, но знаехме, че във всеки един момент могат да ни кажат да напуснат. Потенциално има допълнителен терен и на "Панчарево“. Изгражда се ресторант и ще има подобрения по съблекалните, за да могат да се играят мачове, евентуално и Втора лига“, разясни Орманджиев.

"Ще си има структура подредена, пълно доверие към треньора и тепърва ще говорим с хора, свързани с армейската общност и желание да работят, имаме достатъчно време до новия сезон да ви обявим кои ще са те като имена. Трябва да се знае, че тези събития със смяната на собствеността бяха доста изненадващи и спешни за нас самите. Нямаме време и сме притиснати, но от друга гледна точка ние сме наясно с процесите в клуба и когато имаме експертизата и контактите, както и нормални взаимоотношения с хората, каквито твърдя, че са с Филипов и Стамен Белчев, който е треньорът на ЦСКА и му имаме пълно доверие – нещата стават бързо. ЦСКА е притегателна сила за много футболисти, но е важно те да са добре подбрани. Имаме достатъчно време да изберем точните футболисти, прибързаните решения често водят до недобър резултат“, заяви той.

  Сподели
66