Славия с победа в Бистрица


FUTBOL-TV

Славия с победа в Бистрица

Славия постигна ценен успех с 2:0 като гост срещу ФК ЦСКА 1948 в битката за седмото място в шампионата. Двубоят от 33-ия кръг в Първа лига в Бистрица се разви по вкуса на “белите”, които победиха този съперник за първи път през кампанията.

След близо 20 минути игра Теодор Иванов фаулира Владимир Николов в наказателното поле, но вратарят на домакините Петър Маринов изби топката след удара от бялата точка на Тони Тасев.

Две минути по-късно Денислав Александров стреля неточно към вратата на “червените”, а след близо половин час игра Иван Минчев шутира покрай гредата.

В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на топката и фаулира нападателя на “белите” Николов. Божинов получи директен червен картон, а при последвалия фаул Минчев изпълни прецизно, но стражът Маринов отново спаси вратата си от попадение.

Три минути преди края на първата част Венцислав Керчев центрира и Денислав Александров засече топката и откри резултата в полза на Славия. Крилото бележи за първи път с екипа на “белите”.

След почивката по-стойностната игра на славистите отново беше факт. В 58-ата минута Мартин Георгиев отправи опасен удар с глава, но изпълнението му беше неточно.

Осем минути след това възпитаниците на старши треньора Златомир Загорчич достигнаха и до второ попадение. Ертан Томбак центрира в наказателното поле, Тони Тасев засече, но Маринов първоначално отби. Топката се върна в нападателя и той от малък ъгъл не остави шансове за защитата на тима от Бистрица, правейки резултата 2:0.

Последваха пропуски на Тасев и на резервата Мартин Сораков, чийто удар се отби в страничната греда на вратата на домакините в 80-ата минута.

След този успех Славия остана на десета позиция в Първа лига с актив от 40 точки, докато “червените” са с пет пункта повече на седмата позиция три кръга преди края на плейофите. Славистите нямат допуснат гол в първите три кръга от плейофите и са с две победи и едно равенство.

  Сподели
73