УЕФА разследва конфискацията на флаг с цветовете на дъгата в Баку


Н. Гавазов

УЕФА разследва конфискацията на флаг с цветовете на дъгата в Баку

УЕФА разследва конфискацията на флаг с цветовете на дъгата от датски фенове преди двубоя от четвъртфинала на Евро 2020 с Чехия.  

Напомняме, че вчера стана известно, че службата за сигурност на стадиона в Баку е конфискувала знаме с цветовете на дъгата от двама датски фена. Фотографи заснеха момента, в който двама стюарди се приближиха до датските фенове и им отнемат знамето, което предизвика недоволство сред най-близките фенове.

В руските медии веднага се появиха съобщения, че УЕФА е забранила многоцветните банери стадионите в столицата на Азербайджан, както и в Санкт Петербург. Както е предполагаше, това се оказа поредният руският фейк, целящ да манипулира общественото мнение.

"УЕФА никога не е давала указания на стюардите в Баку или на който и да е друг стадион да конфискуват знамена на дъгата. В момента разследваме инцидента и разбира се, ще се свържем с делегата на УЕФА, служителите по сигурността и местните власти, за да изясним ситуацията.

Дъговият флаг е символ на основните ценности на УЕФА, насърчавайки всичко, в което вярваме - по-справедливо общество, толерантно към всички. УЕФА ще се занимава с това,  знамето да бъде върнато на феновете", съобщи говорител на УЕФА.

В четвъртфиналната среща на Евро 2020 датският национален отбор победи националния отбор на Чехия с 2:1.

  Сподели
187