Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург
Дата: 19.04.2024 г.
Час: 21:30

Айнтрахт няма победа вече в четири последователни кръга, като в последния от тях "орлите“ отстъпиха с 0:3 на гости от правещия отличен сезон състав на Щутгарт. Поражението остави възпитаниците на Дино Топмьолер с 42 точки, като Айнтрахт запазва 6-ото място, макар и преднината му спрямо Аугсбург у Фрайбург да е вече само три пункта.

Аугсбург, който също се е прицелил в позицията, която заема предстоящият съперник, записа важен успех преди седмица. Тогава баварците се наложиха с 2:0 у дома над Унион Берлин. Така играчите на Енрико Маасен събраха 39 точки и са 7-ми в колоната.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург 3:2


Кьолн – Дармщад
Дата: 20.04.2024 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Кьолн допусна 15-та загуба на сметката си, след като в предишния кръг "козлите“ очаквано отстъпиха с 0:2 на гости на Байерн Мюнхен. След това поражение клубът от Карнавалния град остава на предпоследното 17-то място, като е с 22 точки и вече е на четири от 16-ата позиция, която дава право на участие в баража за оставане в елитната дивизия.

Новакът Дармщад е без победа вече в 22 поредни мача и е ясно, че "лилиите“ няма да успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 14 пункта. В предишния кръг Дармщад падна с 0:1 у дома от Фрайбург.

Прогноза: Кьолн – Дармщад 3:1


Хайденхайм – РБ Лайпциг
Дата: 20.04.2024 г.
Час: 16:30

Дебютантът Хайденхайм записа трето равенство за последните си пет мача в Бундеслигата и общо 10-то на сметката си до момента. В предишния кръг отборът от едноименния град не успя да удържи аванса си на гости на Бохум и допусна изравнителен гол в последната минута за крайното 1:1. Хайденхайм е 10-ти и има 34 пункта. Бек и Келер са аут.

Амбициозния отбор на РБ Лайпциг записа четвърта победа за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "червените бикове“ се разправиха у дома срещу Волфсбург, надигравайки съперника с 3:0. Така хората на Марко Розе удържат 4-ото място в подреждането, като изместиха Борусия Дортмунд. Двата отбора имат по 56 пункта, но показателите на Лайпциг са по-добри, а в следващия кръг се изправят един срещу друг. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Хайденхайм – РБ Лайпциг 1:1


Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 20.04.2024 г.
Час: 16:30

Хофенхайм инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в шампионата. Преди седмица "сините“ допуснаха обрат през втората част и отстъпиха с 1:4 на гости на борещия се за оцеляване отбор на Майнц 05. Селекцията на Пелегрино Матарацо остава с 36 пункта и е на 9-та позиция в подреждането.

Правещият посредствен сезон състав на Борусия Мьонхенгладбах записа трето поредно домакинство без победа, като този път "жребчетата“ отстъпиха с 1:2 срещу съименника си от Дортмунд. Гладбах е 11-ти и е с 31 точки.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Волфсбург – Бохум
Дата: 20.04.2024 г.
Час: 16:30

Бъдещето на Волфсбург в елитната Първа Бундеслига е все още несигурно, след като в предишния кръг "вълците“ инкасираха пета загуба за последните си шест мача в първенството. Този път играчите на наскоро назначения Ралф Хазенютъл отстъпиха с 0:3 на гости на РБ Лайпциг. Волфсбург остава с 28 пункта, като е 14-ти, но е само с две точки преднина спрямо първия от отборите под чертата.

Бохум също е активно замесен в битката за оцеляване. Преди седмица рурци се спасиха от загуба след гол в 90-ата минута за крайното 1:1 у дома срещу Хайденхайм. "Сините“ нямат победа вече в седем последователни срещи, като са на спасителното 15-то място и са с 27 точки.

Прогноза: Волфсбург – Бохум 2:0


Вердер Бремен – Щутгарт
Дата: 21.04.2024 г.
Час: 16:30

Вердер е без успех вече в седем поредни мача, като за този период "бременските музиканти“ записаха пет загуби и две ремита. В предишния кръг северняците очаквано паднаха на гости на новия шампион Байер Леверкузен с изразителното 0:5. Вердер е 12-ти и е с 31 точки, като е на пет от опасната зона. Алверо и Пайпер са контузени, а Щаге е наказан. Кейта пък беше отстранен от отбора и едва ли повече ще облече екипа на Вердер.

Щутгарт пък е на срещуположния полюс, като "швабите“ почти си гарантираха и на практика участието в Шампионската лига наесен. Играчите на Себастиан Хьонес са без загуб вече в 11 поредни кръга, в които записаха девет успеха и едва две равенства. Преди седмица отборът от провинция Баден-Вюртемберг срази у дома с 3:0 Айнтрахт. Така Щутгарт вече има 63 точки, с колкото е и Байерн Мюнхен, но е на 3-то място в подреждането заради по-лошите показатели спрямо тези на баварците. Еглоф, Нартей, Руло, Вагноман и Загаду са в лазарета на гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Щутгарт 1:3


Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен
Дата: 21.04.2024 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд се върна бързо на победния път и в предишния кръг "жълто-черните“ спечелиха с 2:1 визитата си на съименника от Мьонхенгладбах. Така BVB продължава да се надиграва с РБ Лайпциг за 4-ото място, като засега играчите на Един Терзич са 5-ти заради по-лошите си показатели спрямо съперника, въпреки че двата отбора с са по 56 точки. През седмицата Дортмунд успя да елиминира испанския Атлетико Мадрид от Шампионската лига след успех с 4:2 на реванша и си гарантира участие в полуфиналите от турнира, където съперник ще е ПСЖ. Адейеми е наказан, а Бенсебаини и Алер са контузени.

Байер Леверкузен е новият шампион на Германия, след като в предишния кръг "аспирините“ записаха 25-ти успех до момента и девети поред. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо разбиха с 5:0 у дома Вердер и грабнаха Сребърната салатиера. Леверкузен има 79 точки, като е твърдо решен да продължи да чупи рекорди в оставащите кръгове. Адли е с наказание, а Хложек все още не е възстановен.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 2:2


Фрайбург – Майнц 05
Дата: 21.04.2024 г.
Час: 20:30

Фрайбург записа трета поредна победа далеч от дома, като в предишния кръг южняците сразиха с минималното 1:0 опашкаря Дармщад. Играчите на Кристиан Щрайх имат 39 точки, като са 8-ми и продължават да таят надежди за някое от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири наесен.

Майнц 05 продължава да показва, че няма никакво намерение да се предава и ще се бори до последния ден от кампанията за мястото си в елитната дивизия. В предишния кръг "червените“ сразиха с 4:1 у дома след обрат през втората част състава на Хофенхайм. Това беше втора поред и общо трета победа за последните четири кръга на Майнц, в които тимът няма загуба. Играчите на Бо Кристиансен имат 26 точки и продължават да са 16-ти, но вече са само на точка от спасението.

Прогноза: Фрайбург – Майнц 05 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200