Кейн: Имам още години за да спечеля трофей


И. Ангелов

Кейн: Имам още години за да спечеля трофей

Хари Кейн вярва, че му предстоят "още много години", а звездата на Байерн Мюнхен е твърдо решен да заглуши тези, които се радват на липсата му на трофеи. Капитанът на Англия прекъсна кариерата си в Тотнъм през лятото на 2023 г., след като не успя да се сдобие със злато в Северен Лондон. Очакваше се, че преместването в Германия ще му донесе така жадувания успех.

Байерн обаче преживя рядко колебание в преследването на големи отличия, като Байер Леверкузен вече спечели титлата в Бундеслигата по исторически начин. Кейн и компания също претърпяха огорчение и в купата на страната, което остави Шампионската лига като единствения им път към славата.

Те достигнаха до полуфиналите на това състезание, където ще се изправят срещу Реал Мадрид, но Кейн сподели пред TNT Sports Brazil защо не е прекалено притеснен от евентуалното приключване на кампанията през 2023-24 г. с празни ръце:

"Мисля, че единственият човек, на когото трябва да доказвам нещо, е самият аз, разбирате ли. Винаги говоря за това, че се подобрявам и се опитвам да ставам по-добър ден след ден. Победата е следствие от това, че правиш всички правилни неща, подготвяш се и правиш всичко онова, което хората не виждат. Разбира се, знам, че е трудно все още да нямам трофей в кариерата си. Но също така знам, че ми предстоят още много години, и знаете, че съм тук, в Байерн Мюнхен, за да се опитам да го постигна. Сега в Шампионската лига имаме възможност да направим нещо специално. Така че това е моята мотивация и това е, което ще продължа да правя."

Кейн е отбелязал 39 гола през този сезон, давайки своя принос за колективната кауза в Байерн, и е обвързан с договор до 2027 г. 

  Сподели
85