Кристиано: Сега вече съм част от историята на футбола


И. Ангелов

Кристиано: Сега вече съм част от историята на футбола

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който спечели наградата на ФИФА за най-добър играч за 2016-та година заговори, че след нарасналата колекция награди в последно време той се нарежда сред най-великите имена в историята на футбола. Този трофей се добавя към Златната топка от миналия месец и триумфите на финала на Шампионска лига и Евро 2016, както и Световното клубно първенство. Пред ФИФА Роналдо каза:

"Нямам съмнение, че вече съм част от футболната история. Това винаги е била моята главна цел, откакто започнах да играя - не само да стана играч, но да съм звезда и постоянно да се старая да съм най-добър.

"И го постигнах. Трофеите говорят сами за себе си - титлите, индивидуалните награди, рекордите. Всичко това е източник на голяма гордост и ме мотивира да продължа да работя по същия начин, по който го правя до момента.

"Казах го няколко пъти - това вероятно беше най-добрата година в кариерата ми. Да спечеля трофея с националния отбор очевидно е голяма част от нея и беше първа купа за Португалия, а това прави 2016-та специална година. Но имаше още и спечелване с Реал Мадрид на Шампионска лига и Световното клубно, за да завършим годината по най-добър начин.

"Беше фантастична година, наистина специална. Няма съмнение, че тя беше най-добрата откакто играя футбол."

  Сподели
228