Срещу 1 милиард евро - само една европейска титла


Н. Гавазов

Срещу 1 милиард евро - само една европейска титла

С привличането на Анхел Ди Мария, Серхио Каналес, Педро Леон и Сами Хедира, сумата похарчена от Реал Мадрид за последните десет години за трансфери превиши 1 милиард евро, съобщава Marca. Ако говорим за точни цифри, става дума за 1 милиард и 22 милиона евро. За същото време в Барселона са похарчили 713 милиона евро, а в Челси 650 милиона..

Нито един клуб в света може да се похвали с такава сума. Както е известно, Флорентино Перес пое управлението на клуба през 2000 г., като през последните 10 години не е заемал тази позиция само три години. В момента Реал държи първенството с привличането на Кристиано Роналдо за 94 милиона евро, а сред най-впечатляващите трансфери са тези на Зинедин Зидан - 74 млн. евро и Кака - 65 млн. евро. За десет години клубът е привлякъл общо 48 футболисти, като само миналото лято Белият балет похарчи 254 милиона евро. Единственият отбор, който се доближава до темповете на Реал през последните години е Манчестър Сити, които за три години са изразходвали за нови играчи 400 милиона евро.

Въпреки развързаната си кесия, Белият балет за този период от време е ставал шампион на Испания само 4 пъти и никога не е печелил Купата на Краля. Последната му европейска титла пък е през 2002 година.

 

  Сподели
96