Анонс на 32-ри кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Примера дивисион

Гранада - Малага
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 08.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хавиер Естрада


Гранада записа трето поредно равенство. Този път андалусци направиха 1:1 като гост на коравия тим на Атлетик Билбао, а ремито остави играчите на Хосе Гонсалес непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция с актив от 29 точки. Фулке и Рико са наказани, а Коста е контузен. Майнс е под въпрос.

Малага вече четири поредни кръга няма поражение в Примера. В предишния кръг тимът от Коста дел Сол направи домакинско 1:1 с отбора на Еспаньол. Така Малага има 40 пункта в актива си и заема 8-ма позиция в класирането. За регионалното дерби с Гранада отсъстващи са наказаният Чарлс, а контузени са Ферейра, Лопес и Тисоне.

Прогноза: Гранада - Малага 1:1


Бетис - Леванте
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Едуардо Прието


Бетис инкасира трета поредна загуба в предишния кръг. Този път севилци бяха разбити с 5:1 при визитата си на Атлетико Мадрид, а поражението в столицата отново постави под въпрос бъдещето на андалусци в Ла Лига. Селекцията на Хуан Мерино заема 14-та позиция в таблицата с актив от 34 точки, което е на 6 от опасната зона. За настоящия двубой с травми в състава на "зелено-белите" са Пичини, Варгас, Дигард и Калистео.

Леванте продължава да е еднолично закотвен на последното 20-то място в подреждането. В предишния кръг "прилепите" направиха 0:0 у дома срещу другият от борещите се за оцеляване тимове Спортинг Хихон. В момента играчите на Жоан Франсеск имат в актива си 25 точки, като са на 4 от спасението. За гостуването в Севиля с контузии за Леванте са Тоньо, Лопес и Наваро, а с наказания са Федал и Верса.

Прогноза: Бетис - Леванте 2:0


Спортинг Хихон - Селта Виго
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Антонио Матеу


Новакът Спортинг Хихон не успя да се измъкне от зоната на изпадащите. В предишния кръг футболистите на Абелардо Фернандес направиха 0:0 като гости на Леванте, а с добавената точка към актива астурианци имат 28, което с 1 пункт по-малко от Гранада. Отсъстващи за Спортинг преди настоящия двубой са Бернардо, Вранйеш, Перес, Канея и Барера.

Серията от две поредни победи на Селта в Ла Лига приключи, след като преди седмица "небесносините" не успяха да спечелят у дома голямото дерби на Галисия срещу регионалния съперник Депортиво Ла Коруня, завършвайки 1:1. В момента хората на Едуардо Берисо са с актив от 49 точки и заемат 5-то място в класирането. За гостуването в Хихон с контузии са Фонтас, Марсело Диас и Нестор Диас.

Прогноза: Спортин Хихон - Селта Виго 1:1


Валенсия - Севиля
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Иняки Виканди


Дори и след крайно разочароващия престой на Гари Невил начело на Валенсия, тимът продължава със слабите си изяви в Примера Дивисион. Преди седмица "прилепите" допуснаха обрат и загубиха с 2:1 гостуването си на Лас Палмас, като по този начин инкасираха четвърта поредна загуба и общо пета в последни си шест мача в шампионата. Така Валенсия продължава да е на 6 точки от зоната на изпадащите, заемайки 15-то място с 34 пункта в актива си. В лазарета на тима са Гая, Бакали, Гомеш и Черишев.

Севиля инкасира второ поред поражение в първенството и общо трето за сезона у дома, след като в предишния кръг андалусци паднаха малко изненадващо с 2:1 от Реал Сосиедад. Поражението по всяка вероятност сложи край на амбициите на "рохибланкос" за място в Топ 4 в крайното подреждане и участие в Шампионската лига и така Севиля ще трябва отново да спечели за трета поредна година Лига Европа, за да може да се класира за най-комерсиалния турнир в света. Възпитаниците на Унай Емери заемат 7-мо място с актив от 48 точки, като са на 9 от Виляреал. За гостуването на ранената Валенсия с контузии са Андреоли, Карисо и Крон-Дейли, а Севиля продължава да няма победа далеч от дома при гостуванията си за настоящата кампания.

Прогноза: Валенсия - Севиля 1:1


Виляреал - Хетафе
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Алберто Ундиано


Амбициозният състав на Виляреал прекъсна серията си от четири мача без победа в Ла Лига и в предишния кръг "жълтата подводница" стигна до пълен обрат при гостуването си на Ейбар за крайното 2:1. С успеха играчите на Марселино Гарсия Торал вече имат 57 точки и почти сигурно си бетонираха 4-ото място в крайното класиране, което ще им даде право да участват в квалификационните кръгове на Шампионската лига наесен. С контузии в състава на Виляреал са Мусакио и Бонера.

Хетафе инкасира 17-та загуба на сметката си за настоящия сезон и бъдещето на отбора от предградията на Мадрид в Примера Дивисион остава неясно. В предишния кръг предвожданият от Фран Ескриба тим падна с 2:0 от Райо Валекано, като Хетафе остава на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 28 точки. За тежкото гостуване на Виляреал Вергини е наказан, а Веласкес е контузен.

Прогноза: Виляреал - Хетафе 3:1


Атлетик Билбао - Райо Валекано
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 10.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хесус Хил


Атлетик Билбао стъпи накриво преди седмица, след като баските изпуснаха да победят у дома борещия се за оцеляване състав на Гранада и двубоят завърши 1:1. "Лъвовете" поведоха в резултата, а в края на полувремето звездата на тима Адуриц изпусна дузпа, а през втората част играчите на Ернесто Валверде допуснаха и попадение във вратата си. Така Атлетик добави само една точка към сметката си и в момента тимът има 48, като е на 6-то място в колоната. С контузии за домакините са Мерино и Лапорт, а Муняин и Ибай Гомес са под въпрос.

Райо Валекано постигна витален успех преди малко повече от седмица, който сложи край на серията от седем поредни мача без победа на "пчелите" в Примера. Възпитаниците на Пако Хемес се наложиха с 2:0 у дома над Хетафе, като по този начин вече имат 31 точки в актива си, като са на 3 от опасната зона, намирайки се на 16-то място. За гостуването в Билбао отсъстващи са наказаните Родригес и Тито, а с контузии са Еберт, Тоньо, Кобеньо, Пити, Йозабед и Рац.

Прогноза: Атлетик Билбао - Райо Валекано 2:0


Депортиво Ла Коруня - Лас Палмас
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 11.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алфонсо Алварес


Депортиво Ла Коруня завърши наравно 1:1 при гостуването си на Селта в голямото регионално дерби на Галисия. Така играчите на Виктор Санчес добавиха само 1 точка към актива си, като в момента "Супер Депор" има 37 и се намира на 11-то място в таблицата. Освен това, галисийци са отборът с най-много равенства до момента за сезона - с цели 16 ремита на сметката си. За настоящия двубой отсъстващи за Депортиво са наказаните Луисиньо и Арибас, а Лукс, Робер, Фабри и Ламас са с травми.

Отличната серията на Лас Палмас продължи и в предишния кръг новаците постигнаха втори пореден успех и общо пети за последните си шест мача в първенството. Този път клубът от Канарските острови се наложи с 2:1 у дома над неуверения тим на Валенсия и то след като осъществи пълен обрат. Така възпитаниците на Кике Сетиен направиха много важна крачка към оцеляването си, тъй като в момента "лос амарийос" имат на сметката си 36 точки и са на 6 от зоната на изпадащите, заемйаки 12-то място в колоната. За гостуването на Депортиво с контузии са Кастелано, Ернан и Вакасо.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Лас Палмас 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233