Фрозиноне си спечели важна точка в Неапол (видео)


FUTBOL-TV

Фрозиноне си спечели важна точка в Неапол (видео)

Фрозиноне продължава да се бори с всички сили за оцеляването си в италианския футболен елит, като днес в среща от 32-ия кръг завърши наравно - 2:2 като гост на Наполи.  Така "жълто-сините" събират 27 точки и по голова разлика се измъкват от последните три места, където със същия актив слиза Верона. Сасуоло с 25 и вече изпадналия Салернитана с 15 на дъното са другите два отбора под чертата. Наполи е на 8-о място с 49, а на върха е Интер Милано с 82 пункта.

Домакините от Неапол на два пъти повеждаха в резултата, но с попадения на преотстъпения именно от Наполи мароканец Уалид Шедира гостуващият Фрозиноне стигна до точката. Не се знае накъде щеше да тръгне мача, ако Матиас Суле в 30-ата минута беше вкарал дузпа за Фрозиноне. В края на срещата пък Марио Руи от Наполи беше изгонен от терена с втори жълт картон.

Матео Политано в 16-ата минута откри за домакините, след като получи пас от Джовани ди Лоренцо, прицели се от дясно и с прекрасен фалцов удар не остави шансове на вратаря Стефано Турати. Грешка в отбраната обаче позволи на Виктор Осимен в 63-ата минута да направи 2:1 след пас на грузинеца Хвича Кварацхелия. Фрозиноне обаче не се предаде и стигна до историческа първа спечелена точка като гост на стадион "Диего Армандо Марадона".

И двата отбора имаха достатъчно възможности да измъкнат и трите точки в мача, като в 88-ата минута първо такава се откри пред сенегалската резерва Демба Сек за Фрозиноне. Лука Мацители му cвали топката с глава, а Сек не се ориентира както трябва и опита малко комично да вкара с гърди.

Дълбоко в добавеното време Ди Лоренцо прехвърли топката за Джовани Симеоне, вместо сам да се насочи към вратата. Аржентинският нападател обаче не успя да стигне до прострелното подаване.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
62