Интер стана шампион на Италия


Н. Гавазов

Интер стана шампион на Италия

Интер стана предсрочно шампион на Италия през сезон 2023/2024. За 33 кръга от Серия А "черно-сините" спечелиха 86 точки. С пет мача преди края на сезона Интер има преднина от 17 точки пред втория Милан. Така сега всички италиански отбори загубиха математическия си шанс да догонят "нерадзурите" този сезон.

Припомняме, че на 22 април се проведе централната среща от 33-ия кръг на италианската Серия А, в която се срещнаха Милан и Интер. Мачът завърши с победа за символичните гости с резултат 2:1, което им донесе ранна шампионска титла.

Точни за успеха на "нерадзурите" бяха Франческо Ачерби, който се разписа в 18-ата минута и Маркюс Тюрам, който беше точен в 49-ата минута. За "росонерите" се разписа Фикайо Томори, който намали в 79-ата минута.

За възпитаниците на Симоне Индзаги това беше шеста поредна победа над Милан, като за първи път един от двата отбора спечели Скудетото с успех над градския съперник.

Интер откри в 18-ата минута, след като Франческо Ачерби, който бе оставен непокрит вкара топката с глама във вратата на Майк Менян.

Седем минути по-късно Интер пропусна да удвои. Лаутаро Мартинес бе изпуснат от защитата на "росонерите" и стреля отблизо, но неточно в аут.

Интер удвои преднината си в 49-ата минута. Маркус Тюрам надигра Фикайо Томори, след което с удар от границата на наказателното поле на Милан вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Майк Менян.

Милан се опитваше да се бори до последно, но най-вече го правеше с глава срещу плътната защита на опонента си. Такъв беше и футболът на гостите до края на мача – сух и много предпазлив. Смените на Пиоли не помогнаха много, защото отборът му владееше топката, но без резултат.

Все пак "росонерите" се върнаха в мача в 79-ата минута, след като Фикайо Томори вкара топката във вратата на "нерадзурите" за 1:2.

И хората на Пиоли хукнаха след това в търсене на втория гол, но вместо това намериха само оправдание за излишни нерви, необмислени фаулове, допълнително отстраняване на Томори за следващия мач и два червени картона, съответно на Тео и Калабрия, за банална грубост в ситуации без игра. "Нерадзурите" имаха и своя Рамбо - Дензъл Дъмфрис, той беше този, който се сби за минута с френския капитан на съперниците.

Милан приема Ювентус в следващия кръг, а Интер приема Торино.

  Сподели
184