ПАОК приключи с евротурнирите за сметка на Брюж


FUTBOL-TV

ПАОК приключи с евротурнирите за сметка на Брюж

Белгийският футболен клуб Брюж се класира за полуфиналите в турнира Лигата на конференциите, а гръцкият ПАОК, с българина Кирил Десподов в състава, отпадна на четвъртфиналите.

ФК Брюж победи ПАОК с 2:0 като гост в реванша и продължи напред с общото 3:0. Първият мач завърши с успех 1:0 за белгийците. Кирил Десподов бе титуляр и остана на терена до 71-ата минута.

Гостите от ФК Брюж поведоха с два гола през първото полувреме. Испанецът Феран Жутгла реализира и двата гола в 33-ата и 45-ата минута. Той реализира за 1:0, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините, а в самия край на първото полувреме отбеляза отново. Първоначално попадението не бе зачетено, тъй като реферът даде сигнал за засада, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР голът бе потвърден.

Кирил Десподов напредна в атака в 60-ата минута и бе съборен от колумбиеца Едер Баланта в наказателното поле на ПАОК, а реферът първоначално отсъди дузпа за домакините, но след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР решението бе променено заради засада на българина. В 68-ата минута пак Десподов отправи удар с глава към вратата на гостите, но не успя да се разпише, а малко по-късно, в 71-ата бе заменен от Янис Константелиас.

ФК Брюж ще се изправи срещу италианския Фиорентина на полуфиналите в надпреварата.

  Сподели
68