Феновете на Зенит обещаха на Ливърпул нова Кримска война (видео)


Н. Гавазов

Феновете на Зенит обещаха на Ливърпул нова Кримска война (видео)

Обединеният сайт на привържениците на Зенит „Ландскрона", който стана известен в публичното пространство с радикалните си искания към клубното ръководство относно подбора на играчи, обяви, че се готви за предстоящата среща с английския Ливърпул в рамките на 16-финалите на Лига Европа. Двубоят е утре вечер от 19:00 часа българско време в Санкт Петербург и от „Ландскрона" се опитаха да повдигнат духа на своите футболисти със сюжети от Кримската война (1853-1856), която в крайна сметка руснаците губят.

„На 14 февруари посрещаме на нашия стадион Ливърпул. Както се подготвя отборът за мача, така и ние правим същото. Естествено, след толкова дълго прекъсване трябва да посрещнем противника въоръжени и на първо място - на трибуните. Няма да разкриваме нашите планове, но работата кипи.

За този двубой решихме припомним за една среща между руснаци и англичани. Тя се случи преди 159 години по време на Кримската война. На 25 октомври 1854 година, след внезапна атака, руските части превземат добре укрепена база на британските войски в Балаклава. Англичаните, за да запазят честта си, контраатакуват отчаяно руснаците.

И са напълно разбити. Към края на атаката „не остават повече британски войници, освен мъртвите и умиращите...". Британия помни това като "Атаката на леката кавалерия". В историята дори влиза фразата на английски командир, който минути преди гибелта им казва - "Нямаме избор освен да се подчиним".

На 14 февруари на позиция ще бъдат Зенит и феновете му. А срещу нашите играчи на терена ще се изправят най-добрите английски сили. Време е за нова победа - всичко зависи от нас. Напред, Зенит!", пишат руските запалянковците.

  Сподели
134