Ислямска държава заплаши да окървави мачовете от ШЛ


Н. Гавазов

Ислямска държава заплаши да окървави мачовете от ШЛ

Терористичната организация, известна като Ислямска държава или ИД, заплаши да атакува фенове, посещаващи мачовете от Шампионска лига тази седмица на четвъртфиналната фаза. Властите са наясно със заплахата, но съобщиха, че няма причина за тревога при сегашното положение.

Информацията идва от Marca, като властите в Англия, Франция и Испания са получили новината за заплаха от ИД, но засега смятат, че ситуацията е под контрол.

Al Azaim, организация, която комуникира от името на ИД, публикува снимка на облечен в балаклава човек с пушка и надпис "убийте ги всички“, наложен на фона на четирите стадиона, където ще се проведат срещите тази седмица: "Емирейтс" (Арсенал-Байерн Мюнхен), "Парк де Пренс" (Пари Сен Жермен-Барселона), "Метрополитано" ( Атлетико Мадрид -Борусия Дортмунд) и "Сантяго Бернабеу" ( Реал Мадрид -Манчестър Сити).

Испанското правителство е наясно със заплахата, но няма планирани промени за мачовете в Мадрид, които се провеждат само в 24 часа разлика в столицата. Вече бяха въведени високи мерки за сигурност или събитието, но във вторник сутринта ще има заседание на правителството по сигурността, за да се вземе решение за евентуални допълнителни мерки, които да бъдат въведени. Силите за сигурност също са предупредили тези в Реал Мадрид за заплахата.

Не за първи път ИД заплашва с атаки срещу спортни събития в Европа и по-широкия западен свят, но за всички замесени текущата линия е на повишена бдителност.

  Сподели
283