Дортмунд е на финал след нов успех над ПСЖ (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд е на финал след нов успех над ПСЖ (видео)

Борусия Дортмунд ще играе на финал в Шампионска лига! Това стана факт след нов успех над ПСЖ, този път във френската столица. В първия мач BVB се наложи с 1:0, а тази вечер постигна идентичен успех.

В герой за Дортмунд днес се превърна Матс Хумелс. В началото на втората част 35-годишния играч вкара с глава след центриране от корнер за радост на гостуващите фенове.

До преди почивката мачът бе равностоен, като Борусия изтърваха няколко добри положения, а домакините също могат да съжаляват, че първи не нанесоха своя удар.

Втората част бе още по-интересна. Малко преди гола се стигна до добро положение за ПСЖ. Заир-Емери се оказа непокрит на далечната греда след центриране от корнер, но от няколко метра уцели левия страничен стълб.

Последва гола на Хумелс. Юлиан Бранд центрира от ъглов удар вдясно от вратата на домакините и бившият играч на Байерн вкара за 1:0, а минутата бе 50-та.

В 61-ата минута ПСЖ уцели още веднъж гредата. Топката стигна до Нуно Мендеш, който шутира от дистанция, но топката разтресе левия страничен стълб на вратата на Дортмунд.

Четири минути след това съдията Даниеле Орсато отсъди нарушение на Хумелс срещу Усман Дембеле, като останаха съмнения дали нарушението е на линията на наказателното поле или извън нея. Така или иначе дузпа не бе дадена, а само фаул.

В 77-ата минута хората на Един Терзич повториха упражнението от момента с гола. Бранд центрира от корнер, Хумелс стреля с глава и прати топката в мрежата, но бе отсъдена засада и голът не бе зачетен.

В последните минути на мача французите нацелиха още греди! Първо Мбапе можеше да нанесе и по-добър удар и в крайна сметка нямаше късмет. След това Витиня стреля от дистанция, но топката рикошира в напречния стълб.

Борусия оцеля и ще опита да спечели Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
320