Сър Алекс: Ако отстраним Реал, може да спечелим ШЛ


Н. Гавазов

Сър Алекс: Ако отстраним Реал, може да спечелим ШЛ

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че неговият отбор може да спечели Шампионската лига през този сезон, ако „червените дяволи" извадят от строя един от фаворитите - Реал Мадрид. Както е известно, лидерът в английската Висша лига ще се изправи срещу испанския гранд тази вечер в първи осминафинален двубой от Шампионка лига.

Сър Алекс сподели очакванията си от този мач.

„Манчестър Юнайтед е способен да спечели Шампионска лига. Тези играчи са силни духом. Казват, че сегашният отбор не е толкова добър, но понякога нашите спомени се замъгляват. Понякога подобно нещо се случва и с мен. Реалността е такава, че този тим няма представа за това, какво може да постигне. Утрешният (Б.ред. днешният) мач ще бъде като лакмус за нас. Ако продължим напред, може да спечелим турнира", заяви Сър Алекс.

„Мисля, че това е подходящото време да отстраним Реал. Ние сме лидери във Висшата лига, а всички играчи са на разположение. Обикновено на този стадии има 2-3 контузени, но сега това не е така и ситуацията е като бонус за нас", каза още наставникът на Юнайтед.

„Готови сме за двубоя. От момента, в който Шампионска лига беше създадена, ние почти всяка година играем с един или друг водещ клуб в света. Когато преди много години започнах кариерата си на мениджър, аз мечтаех да играя с най-силните отбори в света. В Шампионска лига участваме редовно", продължава Сър Алекс.

„Мога само да ви уверя, че резултатът няма да е 0:0. В такива мачове винаги има значение историята и желанието на играчите да стигнат далече. Жалко е, че ще се срещнем с Реал толкова рано. Жалко, че този мач няма да се играе на „Уембли", завършва наставникът на Юнайтед.

 

  Сподели
149