Венгер: До последно вярвах, че ще победим


Н. Гавазов

Венгер: До последно вярвах, че ще победим

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разказа за волевата победа над Андерлехт в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, "артилеристите" успяха да направят пълен обрат в мача, след като за две минути отбелязаха два гола за крайното 2:1.

"Струваше ми се, че контролирахме хода на мача през първото полувреме. След почивката играта стана открита и започнахме да допускаме грешки в защита. Ключов момент стана положението, при което домакините изпуснаха да увеличат разликата", заяви Венгер.

"Победата е много важна а нас от гледна точка на борбата за класиране за плейофите. Сега се намираме в добро положение. Всичко зависи от нас - победа в следващия мач ни гарантира преминаване в следващия стадий. Когато владееш топката и създаваш положения, но не побеждаваш, това влияе на увереността. Поради това тази победа бе много важна за нас. До края вярвах, че ще победим. Може би отстрани не изглеждаше така. Разочарован съм, че не създадохме много положения за гол, но Андерлехт игра добре", добави французинът.

 

  Сподели
143