УС на БФВолейбол утвърди нова методология


Н. Гавазов

УС на БФВолейбол утвърди нова методология

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11 точки на днешното си заседание в София, което продължи над два часа. Една от най-важните бе свързана с обсъждане и възможност за въпроси от страна на членовете на УС относно процеса и методологията по избор на разширен състав за национален отбор мъже за лято 2024. Тя бе включена като допълнителна точка след публикации в български медии.

На сбирката бе заявено, че предложенията за състезатели идват от треньора и треньорския щаб. След дискусии с членовете на УС се стигна до решенията в срок до 15 ноември селекционерите (мъже/жени) трябва да предоставят на УС списък с проектонационали, а до 15 март следващата година националните треньори (мъже/жени) трябва да предложат пред УС окончателен списък до 30 състезатели (за съответната година).

"Ние сме федерация, която държи на прозрачността. За да покажем, че всички решения се вземат демократично и за да няма никаква тълкувания кой прави списъка с повиканите състезатели, най-важното решение от днес бе да начертаем тази методология. Предлагането на разширения състав ще бъде съгласувано и коментирано с УС. Ще каним самите треньори да се аргументират", коментира след заседанието Любомир Ганев, президент на БФВ.

На днешното заседание бяха избрани селекционери на националните отбори за юноши и девойки до 16 години, съответно Светозар Иванов и Владислав Тодоров.

Заради предстоящите матури УС направи промени в спортния календар на БФВ за 2024 година, като финалите при момичета до 14 години бяха изместени в периода от 3 юни до 9 юни.

Взето бе решение за финансово подпомагане на отборите, участници във финалите на Държавните първенства за подрастващи за сезон 2023-2024.

Приет бе и нов член на Българска федерация по волейбол – Волейболен клуб Крепост (Хисаря).

По другите точки от Дневния ред, УС на БФВ утвърди следните промени - промяна в състава на Изпълнителния съвет (ИС) на Съдийската комисия (НСКВ); отмени стария и прие нов "Правилник за статута и дейността на съдиите по волейбол в България"; актуализира хонорарите на секретарите за срещите от НВЛ и прие решение за размера на дължимите съдийски хонорари (50% от пълната сума) за непроведени срещи, на които назначените длъжностни лица (съдии, секретари, главни ръководители и главни съдии) са се явили в залата на състезанието; изменения в Дисциплинарен правилник на Съдийската комисия (НСКВ); промени във Финансовия план – Версия No. 1 към Договор № РСВПОС 36-00-75/13.02.2024 г.

  Сподели
75