Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига

Борнемут - Брентфорд 
Стадион: Виталити 
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След поредни победи в лигата Борнемут нямаше как да отговори на Арсенал и загуби класически срещу претендента за титлата. "Черешките" са точно на границата между двете половини на класирането с рекордните за клуба 48 точки до тук.

Брентфорд за втори пореден мач не успя да вкара гол след последното 0:0 срещу Фулъм в западен Лондон. "Пчеличките" изглежда ще завършат на 16-ата позиция, или най-слабото им класиране от връщането в елита през 2021 г. 

В двата тима има известни проблеми преди този мач, но те не касаят нападението и от двете страни, което може да ни предостави голове. Формата на гостите обаче е изненадваща откъм попадения след завръщането в игра на Тоуни, Мбеумо и Уиса.

Прогноза: Борнемут - Брентфорд 2:1

 

Евертън - Шефилд Юнайтед 
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

След три поредни победи и сухи мрежи, Лутън задържа Евертън до 1:1 в последния кръг и това бе изненада. Тук обаче срещу последния и вече отдавна изпаднал противник, домакините вероятно ще изглеждат по-добре и ще търсят точки.

Шефилд загуби пети пореден мач последно на "Брамал Лейн" срещу Нотингам Форест. През септември тимът постигна 2:2 срещу "карамелите", но в този случай не се очаква нищо подобно, особено с оглед липсващите и наказани имена, които достигат 10 на брой.

При домакините нови проблеми няма освен типичните за сезона. 

Шефилд допусна по най-малко 2 гола в 10 поредни кръга. В последните 3 поред тимът губеше още на почивката, и в края на своите срещи.

Прогноза: Евертън - Шефилд Юнайтед 2:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Брайтън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Нюкасъл вкара 9 гола в последните два мача след ударната победа с 4 над Бърнли на "Търф Моор" последно. Еди Хау все още може да прескочи Тотнъм и да вземе петата позиция заради затрудненията на "шпорите" напоследък.

Брайтън изглежда се подобрява и прекрати поредицата си от шест без успех с неочаквана победа над Астън Вила. "Чайките" изпаднаха в долната половина на класирането заради слабата форма последните седмици, но с победа могат да се върнат в топ 10. Проблемът е продължаващата листа контузии - Марч, Лалана, Ван Хеке, Фъргюсън, Еступинан, Хинсъууд, Митома, Лампти, Милнър.

При домакините проблемите също са доста - Тонали, Трипиър, Ботман, Ласелс, Уилок, Шар, Майли и Таргет. Това обаче не изглежда да тревожи тима и формата.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Брайтън 3:1

 

Тотнъм - Бърнли 
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Тотнъм разочарова в най-важната фаза от значение за европейските позиции след като загуби 4 пъти поред. Сега тимът ще се надява на свой терен срещу един от изпадащите да подпомогне шансовете си за топ 4.

Бърнли обаче има нужда от победа за да спаси живота си и да има шанс да оцелее в последния кръг. Гостите се намират на 5 точки под линията с 2 мача до края, но те загубиха последните си 5 мача от Тотнъм, без дори да вкарат гол в тях.

И двата тима изпитват някои затруднения с липсващи имена, но няма нови проблеми.

Тотнъм има 10 победи в 11 срещи с Бърнли във всички състезания. У дома "шпорите" не допуснаха от този противник в 5 поредни мача.

Прогноза: Тотнъм - Бърнли 2:0

 

Уест Хем Юнайтед - Лутън 
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Уест Хем бе унизен от Челси последно с 5:0 и така вече шест мача поред няма победа при Дейвид Мойс. Вече доста активно се говори, че шотландецът ще бъде заменен от Хулен Лопетеги, и дори е подготвен бюджет за новия мениджър с надеждата за подобрение.

Лутън остава с шансове да се спаси в края на сезона, но два мача преди това тимът трябва само да печели и да се надява на грешки и на преки съперници. Роб Едуардс стои 3 точки под Нотингам Форест, който последния кръг спечели и има далеч по-добра голова разлика.

При гостите има и редица контузени, начело с капитана Том Локиър. Това са още Накамба, Каборе, Браун, Бел, Потс, Огбене и Андерсен. При домакините само Калвин Филипс лекува по-голям проблем.

Лутън не победи в 14 от последните 15 кръга. Уест Хем допусна по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга. Битката тук ще е кой ще се представи по-малко зле.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лутън 1:1

 

Уулвс - Кристъл Палас 
Стадион: Молиню
Дата: 11.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След домакинския успех над Лутън, Уулвс нямаше никакъв шанс срещу шампиона Ман Сити на "Етихад". Така от 12-ата позиция "вълците" нямат реалистична цел за преследване до края. 

Кристъл Палас продължи вдъхновяващото възраждане при Оливер Гласнер с 4:0 над Манчестър Юнайтед, което ще повдигне самочувствието още. Палас спечели обратната среща с Уулвс с 3:2 по-рано в кампанията, което ще търси да повтори за да прескочи противника в класирането.

Палас спечели 5 от последните 6 срещу Уулвс. Без загуба в 5 кръга тимът на гостите ще е фаворит.

Прогноза: Уулвс - Кристъл Палас 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209