Арсенал превзе Олд Трафорд и първо място


И. Ангелов

Арсенал превзе Олд Трафорд и първо място

Манчестър Юнайтед посрещна Арсенал в срещата от предпоследния кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" гостите спечелиха с минималното 1:0 в среща с много положения от двете страни, и това е достатъчно тимът на Микел Артета да заеме първото място в таблицата преди отложената среща на Манчестър Сити и последния кръг другата неделя.

Днес в 21-ата минута след ранни положения пред Гарначо, напред излезе Арсенал. Тук Касемиро с две грешки в защитата първо покри засадата на Кай Хаверц, който напредна в полето и пусна за Тросар близо до линията за 1:0. 

До почивката домакините владееха повече, но завършиха без точен удар от 8 опита. 8 допуснати е рекордно много за Арсенал през сезона (колкото отправи и Тотнъм по вратата на Рая през април). Голът пък означава 82 допуснати за Манчестър Юнайтед - най-много за един сезон от 1970-71 г. (отново 82).

След почивката надиграването продължи отново пред двете врати и с много положения, но Рая и Онана спасяваха всичко с някои големи изяви, особено на вратата на Юнайтед. Резултатът обаче не се промени.

  Сподели
610