Мартин Луков преподписа с Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Мартин Луков преподписа с Локо Пловдив

Вратарят на Локомотив Пловдив - Мартин Луков преподписа договора си с “черно-белите", информираха от футболния клуб. Новият контракт на Луков е до лятото на 2025 година. 

Стражът, който се завърна при "смърфовете" през февруари, имаше договор до края на настоящия сезон с опция за удължаване, която вече намери своята реализация.

Мартин Луков е роден на 5 юли 1993 г. в София. Вратарят бе неизменна част от големите успехи на Локомотив в последните няколко години. С "черно-белите" той е носител на Купата на България за 2019 и 2020 година, както и на Суперкупата на страната през 2020. При предишния си престой на "Лаута" записа 89 мача, но през настоящия сезон е в ролята на резервен вратар.

В своята кариера се е състезавал още за тимовете на Витоша, Дунав, Арда, Ал-Тай. За последно бе част от кипърския Кармиотиса. Има мачове и за националния отбор на България. Той пристигна като втори вратар след Динко Хоркаш, но след отказа на хърватина да поднови договора си, под рамката в тима на треньора Александър Томаш останаха само Луков и младият Кристиян Томов.

  Сподели
85