ЦСКА U18 спечели Купа БФС и ще играе в Шампионска лига


FUTBOL-TV

ЦСКА U18 спечели Купа БФС и ще играе в Шампионска лига

ЦСКА U18 спечели тазгодишното издание на Купа БФС, след като победи Септември София с 4:3 след изпълнение на дузпи. Резултатът в редовното време бе 0:0, а след последния съдийски сигнал се пристъпи към директно изпълнение на дузпи. В тях ЦСКА победи с 4:3 и така напълно заслужено вдигна Купата за първенец в страната.

По този начин младите ни таланти се класираха за младежката Шампионска лига, в която играят най-добрите отбори в Европа.

Срещата се игра под непрестанния дъжд на стадион "Александър Шаламанов" и стартира в 17:00 часа. Тимът ни бе бурно подкрепян през цялото време от многобройната "червена" публика. Изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филипов, както и доскорошният треньор на втория тим и настоящ такъв на мъжкия отбор Стамен Белчев също бяха на трибуните.

През по-голямата част от двубоя ЦСКА U18 бе по-активния, по-контролиращия събитията отбори и в крайна сметка напълно заслужено си тръгна с трофея.

През първите 30 минути на първата част сериозните положения липсваха. В 31-вата минута ЦСКА успя да открие резултата, след като Александър Кожухаров получи топката отляво и подаде към Юлиян Гилов, който с удар от дистанция и рикошет отбеляза за 1:0, но попадението му бе отменено заради засада. Минути преди края на първото полувреме Георги Гергинов се намеси страхотно, за да предотврати гол на Йонашчъ. Така двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

През втората част тимът на Стоян Ангелов продължаваше да държи повече топката, да търси гола чрез бърз и комбинативен футбол, но до по-сериозни ситуации не се стигаше. Малко преди края на мача "армейците" имаха две страготни възможности получи, с които можеше да решат всичко. Първо опасно центриране на Димитър Христов бе избито от Андреев, а след това при добавката топката бе пратена високо над напречната греда. В заключителните минути стражът на Септември трябваше да се намесва след опасен далечен удар на Слави Зарков. В крайна сметка срещата завърши 0:0 и победителят се определи след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

При дузпите играчите на "червените" бяха безапелационни и не сбъркаха в нито една от четирите си изпълнения, докато футболистите на Септември изпуснаха два наказателни удара. Вторият от тях бе спасен по блестящ начин от стража на "армейците" Георги Гергинов.

Хронология на дузпите може да намерите тук:

0:0 Кубрат Йонашчъ (пропуск)
0:1 Слави Зарков
1:1 Михаил Полендаков
1:2 Димитър Христов
2:2 Ивайло Иванов
2:3 Венцислав Иванов
3:3 Анди Закка
3:4 Юлиян Гилов
3:4 Валентин Доцев (пропуск)

  Сподели
67