Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Аугсбург
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Шампионът на Германия Байер Леверкузен продължава с уникалната си серия, в която тимът е непобеден. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо размазаха с 5:0 като гости Бохум, като това беше и последният отбор, който успя за последно да победи "аспирините“. Това беше 50-ти пореден двубой без поражение за тима във всички турнири, с което пратиха в историята 59-годишния рекорд на Бенфика за най-продължителна серия без загуба след стартирането на клубните международни надпревари под егидата на УЕФА. "Аспирините“ имат 87 точки, като са твърдо решени да завършат сезона без поражение. За Байер Леверкузен предстои още финал за Лига Европа след няколко дни, а след седмица и за Купата на Германия.

Аугсбург инкасира четвърта поредна загуба и общо 14-та до момента. Този път баварците отстъпиха с 0:1 у дома от солидния тим на Щутгарт, с което окончателно се простиха с и без това малките си надежди да се преборят за място в европейските клубни турнири. Играчите на Енрико Маасен са 10-ти и са с 39 точки.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 4:0


Борусия Дортмунд – Дармщад
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд инкасира втора поредна загуба като гост и общо седма до момента. Няколко дни след като си осигури трето участие на финал в Шампионската лига, BVB отстъпи с 0:3 при визитата си на Майнц 05. "Жълто-черните“ ще завършат текущата кампания на 5-то място, като в момента са с 60 точки, но ще могат да участват в групите на Шампионската лига наесен. Хората на Един Терзич вече мислят за финала в турнира, където ще срещнат най-титулуваният тим в надпреварата - Реал Мадрид.

Новакът Дармщад ще се завърне обратно в долната дивизия от следващия сезон. "Лилиите“ играят за честта си в момента, като са на последното 18-то място и имат незавидните 17 пункта. В предишния кръг Дармщад беше разбит с 0:6 у дома от Хофенхайм.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Дармщад 5:0


Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Айнтрахт си гарантира на 99% участие във втория по сила турнир на Стария континент Лига Европа. В момента "орлите“ са с 46 точки, като са 6-ти в подреждането. За да не успеят да завършат на тази позиция, играчите на Дино Топмьолер трябва да загубят последния си мач, а в същото време Хофенхайм да победи Байерн с три или повече гола разлика. Иначе в предишния кръг Айнтрахт завърши 1:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах.

РБ Лайпциг няма загуба в първенството вече в 10 поредни кръга, а за този период "червените бикове“ записаха седем победи и три ремита. В момента хората на Марко Розе са в серия от две последователни равенства с резултат 1:1, като последното дойде у дома срещу Вердер Бремен. РБ Лайпциг ще завърши сезона на 4-то място и ще играе в групите на Шампионската лига наесен.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг 2:2


Хайденхайм – Кьолн
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Хайденхайм постигна целта си и в историческия си първи сезон сред най-добрите в Германия клубът от едноименния град не само, че успя да оцелее, а дори може да завърши в горната половина на крайното подреждане. В момента Хайденхайм е на 9-та позиция и е с 39 точки. В предишния кръг завърши 1:1 на гости на Фрайбург.

Късен обрат и победен гол в 92-ата минута запази живи надеждите на Кьолн за оцеляване и участие на бараж за оставане в елитната дивизия. Преди седмица "козлите“ сразиха с 3:2 у дома Унион Берлин, като сега съставът от Карнавалния град гони задължителен успех над Хайденхайм и то с поне три гола разлика, а в същото време Унион трябва да загуби своя двубой, който е домакинство на Фрайбург.

Прогноза: Хайденхайм – Кьолн 2:2


Унион Берлин – Фрайбург
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

От участник в групите на Шампионската лига сега отборът на Унион е изправен пред угрозата да се бори за място в елитната дивизия. В предишния кръг "железните“ инкасираха пълен обрат на гости Кьолн за 2:3 и сега вече не държат съдбата в своите ръце. Играчите на Ненад Биелица са 16-ти, като имат 30 точки. Ако завършат на тази позиция, Унион ще играе бараж за оставане с третия от Втора Бундеслига. Ако искат да избегнат този сценарий, столичани ще трябва на всяка цена да спечелят и да се надяват Майнц 05 да загуби гостуването си на Волфсбург.

Фрайбург записа четвърти пореден двубой без победа. В предишния кръг южняците направиха 1:1 у дома с Хайденхайм в прощалния домакински двубой на Кристиан Щрайх начело на тима. Фрайбург все още има малки шансове за участие в европейските клубни турнири. В момента тимът е 8-ми и е с 42 точки и за да играе в Лигата на Конференциите ще трябва сега да спечели и да се надява, че Хофенхайм няма да победи Байерн Мюнхен.

Прогноза: Унион Берлин – Фрайбург 2:2


Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Щутгарт изпраща отлична кампания, в която "швабите“ все още могат да се надяват, че ще завършат със сребърните медали. В предишния кръг играчите на Себастиан Хьонес спечелиха 22-ри двубой, като този път надиграха с 1:0 Аугсбург. Щутгарт е на 3-то място в класирането и е с актив от 70 точки, което е с две по-малко от Байерн Мюнхен.

Борусия Мьонхенгладбах няма победа в пет последователни кръга, като в последните три от тях "жребчетата“ завършваха при равен резултат. Преди седмица вестфалци направиха 1:1 у дома с Айнтрахт. Гладбах със сигурност изпраща разочароващ сезон, в който ще завърши в долната половина на класирането. В момента тимът е на 13-то място и е с 34 точки.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах 3:1


Вердер Бремен – Бохум
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

След две поредни победи сега Вердер е в серия от две последователни ремита. В предишния кръг северняците завършиха 1:1 на гости на коравия тим на РБ Лайпциг. "Бременските музиканти“ са 11-ти във временното класиране, като при добро стечение на обстоятелствата биха могли да завършат с три позиции по-напред.

След като постигна две драматични победи, в предишния кръг Бохум беше разбит с 0:5 у дома от неудържимия шампион Байер Леверкузен. Кръг преди края рурци са на 14-то място и са с 33 точки, като са на три от първия от отборите под чертата. Математически Бохум все още не си е гарантирал оцеляването, тъй като ако загуби предстоящия двубой и в същото време Майнц 05 и Унион спечелят своите, то тогава "сините“ ще трябва да играят бараж за оставане в елитната дивизия.

Прогноза: Вердер Бремен – Бохум 2:1


Волфсбург – Майнц 05
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни победи за Волфсбург приключи в предишния кръг, когато "вълците“ отстъпиха с 0:2 на гости на Байерн Мюнхен. Играчите на Ралф Хазенхютъл са 12-ти и имат 37 точки, като при добро развитие на другите двубои и ако спечелят своя, "вълците“ могат да финишират с три позиции нагоре.

Майнц 05 доказа, че напълно заслужава да е сред най-добрите в Германия и през следващия сезон. "Червените“ рязко се мобилизираха в най-важната част на сезона и в момента са в серия от осем поредни мача без поражение. В последния от тях играчите на Бо Кристиансен прекъснаха поредицата от три последователни ремита и разбиха с 3:0 у дома финалиста в Шампионската лига Борусия Дортмунд. Майнц 05 е на спасителното 15-то място в подреждането, като има 32 точки. Тимът обаче не може да си позволи отпускане, тъй като Унион Берлин е с два пункта по-малко.

Прогноза: Волфсбург – Майнц 05 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197