Леверкузен не прекъсна уникалната си серия и е на финал в Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Леверкузен не прекъсна уникалната си серия и е на финал в Лига Европа (видео)

Байер Леверкузен направи всичко възможно, за да не допусне първата си загуба в този фантастичен, до този момент, сезон. Немският тим отива на финал в турнира Лига Европа. "Аспирините" направиха 2:2 срещу Рома в мача-реванш от полуфиналната фаза на надпреварата. "Вълците" могат да съжаляват, тъй като водиха с 2:0 почти до края и вече виждаха как пращат мача в продължения. Автогол обаче им попречи да отидат на финала. Първата среща в Италия завърши с победа - 2:0 за Леверкузен.

В края на първата част Йонатан Та събори Азмун в наказателното поле при центриране на гостите и така се стигна до дузпа в тяхна полза. Паредес не сгреши при удара си от бялата точка за 0:1.

Гостите от Рим получиха втора дузпа след почивката. Адам Хложек игра с ръка в собственото си наказателно поле при разбъркване след центриране от корнер от страна на Лоренцо Пелегрини. Отново Паредес застана зад топката и вкара за 0:2.

"Вълците" обаче не успяха да пратят мача в продължения. Леверкузен успя да върне едно попадение в 82-рата минута, когато Алехандро Грималдо центрира на втора греда от корнер. Там Миле Свилар увисна, а Джанлука Манчини бе изненадан от топката, която рикошира в тялото му и премина голлинията.

Във финалните минути Рома рискуваше, а от това се възползваха домакините, които стигнаха до втори гол, с което не позволиха да се стигне до първата им загуба за сезона - 49 мача без загуба!  Станишич вкара за 2:2, което се оказа краен резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
350