Нагелсман обясни отсъствието на Горецка и Хумелс


Н. Гавазов

Нагелсман обясни отсъствието на Горецка и Хумелс

Старши -треньорът на националния отбор на Германия Юлиан Нагелсман обясни защо не е извикал полузащитника на Байерн Леон Горецка и защитника на Борусия Дортмунд Матс Хумелс за Евро 2024.

"Водихме дълги преговори с тях, те са разочаровани от решението ми, но това е съвсем разбираемо. В крайна сметка, като старши треньор, трябва да вземам решения в най-добрия интерес на отбора. Направиха всичко, за да бъдат включени в заявката. Опитах се да обясня защо не са поканени. Разбираемо е, че са разстроени. Не мога да кажа, че имахме лош разговор, но, разбира се, в живота има и по-приятни разговори“, заяви Нагелсман.

Припомняме, че по-рано националният отбор на Германия публикува заявката за Европейското първенство 2024. Финалната част на Евро 2024 ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 г. Мачовете от турнира ще бъдат домакини на 10 стадиона в 10 града. Настоящият победител в Европейското първенство е отборът на Италия. Националният отбор на Германия ще започне пътя си към Евро 2024 в група А с Шотландия, Унгария и Швейцария.

  Сподели
105