От Челси могат да отнемат повече точки, отколкото Евертън и Форест взети заедно


Н. Гавазов

От Челси могат да отнемат повече точки, отколкото Евертън и Форест взети заедно

Висшата лига може да отнеме повече точки от Челси, отколкото от Евертън и Нотингам Форест за нарушаване на правилата за финансов феърплей.

По-рано този сезон Висшата лига отне 10 точки от Евертън за нарушаване на правилата на финансовия феърплей, но благодарение на обжалването "карамелите" успяха да намалят наказанието до шест точки.

В същото време Форест, след като също надхвърли установения лимит на загуби за период от три години, бяха наказани с отнемане на четири точки.

Бившият финансов съветник на Манчестър Сити Стефан Борсън вярва, че Челси може да завърши този сезон с огромна загуба, което ще доведе до още по-сериозни санкции от Висшата лига.

"Уебсайтът на Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Мейсън Маунт на 1 юли, така че може да се предположи, че трансферът е за настоящия сезон.

Сега обаче бе разкрито, че трансферът е бил взет предвид за сезон 2022/23. Те направиха печалба от £55 милиона и използваха това, за да останат в рамките на правилата.

Разбира се, тази година, от оперативна гледна точка, ситуацията ще бъде още по-лоша от миналата година, защото те не участват в Шампионска лига, те изобщо не са в Европа.

Какво е решението? Те трябва да намерят купувачи за Трево Чалоба за £20 милиона, Армандо Броя за £40 милиона и Конър Галахър за £50 милиона.

Те се нуждаят от такива сделки. И всички те трябва да бъдат сключени преди 30 юни. Знаем това от присъдата за Форест.

Въпросът е колко трудно ще бъде да се продават играчи от сега до юни. Висшата лига казва, че е повече или по-малко невъзможно.

Да, наказанието може да бъде по-сериозно. Мисля, че загубата им може значително да надвиши загубите на Евертън и Форест взети заедно", заяви Борсън.

 

  Сподели
378