Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 29.03.2024 г.
Час: 19:00


Левски приема Славия на "Герена" в най-старото столично дерби, което идва при подновяването на първенството заради паузата за националните отбори. Отборът на Славия е труден за прогнозиране, но е факт, че "сините" влизат в ролята на фаворити. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Хосе Кордоба е наказан и пропуска мача за Левски. Асен Митков и Фабио Лима пък са контузени. В спортно-техническият щаб на отбора са оптимисти за възстановяването на Митков. Халфът се контузи още в началото на двубоя с Етър (3:0) и бе принудително заменен от Хасими Фадига. Травмата му го извади и от плановете на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров. 18-годишният футболист ще пропусне предстоящите двубои със Славия и Лудогорец, като е под въпрос за вечното дерби с ЦСКА. “Сините" се надяват, че Митков ще може да бъде възстановен за мача с “червените", тъй като Николай Костов разчита много на него. През последните дни халфът се движеше с шина на крака, но състоянието му се подобрява и на “Герена" са оптимисти за завръщането му в игра. За предстоящия мач - Митков вероятно ще бъде заменен именно от Фадига.

Фабио Лима пък е с разтежение на мускула в задната част на бедрото на десния крак. Бразилецът се контузи още в началото на контролата със Спортист Своге, която "сините" спечелиха с 1:0. След проверката треньорът Николай Костов сподели, че е обезпокоен за състоянието на крилото, а сега се оказва, че прогнозите за разтежение са били правилни. Лима със сигурност пропуска двубоя срещу Славия.

В лагера на Славия има напрежение, породено от неразбирателство между треньора Златомир Загорчич и президента Венци Стефанов. Много неприятна бе последната загуба - след обрат срещу Ботев Враца.

"Разбира се, че ще разчитаме на младите. Всички сме наясно за начина, по който се работи в Славия. Със сигурност ще им трябва още време. Всички голове, които получихме през този полусезон, бяха след наши директни грешки", каза Загорчич.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202