Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Щутгарт
Дата: 10.05.2024 г.
Час: 21:30

Аугсубрг инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг баварците бяха разбити с 1:5 на гости на Борусия Дортмунд. Поражението остави хората на Енрико Маасен с 39 точки, като засега Аугсбург е на 9-то място, но все още запазва шансове за 7-ата позиция, която би дала право на участие на тима в Лигата на конференциите, тъй като Аугсбург е с два пункта по-малко от Фрайбург. Фрамбергер, Йенсен, Реджбекай и Дамен са аут.

Силно представящият се отбор на Щутгарт прекъсна серията от два поредни мача без победа и в предишния кръг "швабите“ спечелиха големия регионален сблъсък на германския Юг, надигравайки с 3:1 у дома гранда Байерн Мюнхен. По този начин Щутгарт прекъсна дългата серия от последователни двубои, в която не успяваше да спечели срещу именития съперник. Възпитаниците на Себастиан Хьонес са 3-ти и са с 67 точки. Загаду, Нартей, Еглоф и Вагноман са в лазарета на гостите.

Прогноза: Аугсбург – Щутгарт 1:2


Кьолн – Унион Берлин
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 16:30

Кьолн записа второ поредно равенство и вече в четири поредни кръга "козлите“ са без победа. Този път Кьолн направи 0:0 у дома с Фрайбург, като по всяка вероятност отборът от Карнавалния град ще се прости с елитния си статут. Два кръга преди края на сезона "козлите“ все още са на предпоследното 17-то място и са с 24 точки, като са на пет от позицията, която дава право на бараж за оставане в елитната дивизия.

Унион Берлин пък е на спасителното 15-то място, като има 30 точки. Столичани нямат победа вече в шест поредни кръга, като в последния от тях отстъпиха драматично с 3:4 у дома от Бохум, който един от основните конкуренти за оцеляване. Селекцията на Ненад Биелица със сигурност ще се опита да избегне баража.

Прогноза: Кьолн – Унион Берлин 0:1


Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах записа четвърти пореден двубой без победа, но този път "жребчетата“ се спасиха от поражение след изравнителен гол от дузпа в добавеното време за крайното 2:2 на гости на Вердер. Гладбах е 13-ти и е с 33 точки.

Айнтрахт инкасира втора поредна загуба в първенството и общо трета за последните си пет двубоя. В предишния кръг "орлите“ бяха пометени с 1:5 у дома от шампиона Байер Леверкузен. Поражението не успя да окаже негативен ефект за хората на Дино Топмьолер, тъй като основният преследвач Фрайбург също не спечели своя двубой. Айнтрахт запазва 6-ото място, като е с 45 точки, с аванс от четири пункта спрямо южняците.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт 1:1


Фрайбург – Хайденхайм
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 16:30

Фрайбург не спечели в трети последователен двубой, като това беше поредна грешна стъпка за южняците да се доближат, че дори да изпреварят Айнтрахт. В предишния кръг играчите на Кристиан Щрайх завършиха 0:0 на гости на почти сигурния изпадащ Кьолн. В момента Фрайбург е на 7-мо място, като е с 41 точки, на четири зад Айнтрахт. Ако завърши на тази позиция, Фрайбург ще играе в Лигата на Конференциите наесен вместо в Лига Европа.

Историческият дебютант в Бундеслигата Хайденхайм изпраща успешен първи сезон сред най-силните в Германия. Отборът от едноименния град изпълни голямата цел, която беше да не изпадне след първата си кампания в елитната дивизия. В предишния кръг Хайденхайм завърши 1:1 у дома срещу Майнц 05. В момента тимът е 10-ти и е с 38 пункта.

Прогноза: Фрайбург – Хайденхайм 1:1


РБ Лайпциг – Вердер Бремен
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 16:30

Серията от четири поредни победи за РБ Лайпциг приключи в предишния кръг, когато "червените бикове“ завършиха 1:1 на гости на Хофенхайм. Въпреки ремито, играчите на Марко Розе нямат загуба вече в девет последователни кръга, като за този период записаха седем успеха и две ремита. Лайпциг ще играе в Шампионската лига наесен, като в момента е на 4-то място и е с 63 точки.

Вердер не успя да запише трета поредна победа, след като преди седмица северняците изтърваха успеха в добавеното време при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:2. "Бременските музиканти“ са 11-ти и имат 38 пункта.

Прогноза: РБ Лайпциг – Вердер Бремен 3:1


Майнц 05 – Борусия Дортмунд
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 19:30

Майнц 05 няма загуба вече в седем последователни двубоя. В последния от тях "червените“ завършиха в трети пореден кръг при резултат 1:1, но този път на гости на новака Хайденхайм. В момента селекцията на Бо Кристиансен се намира на 16-ото място в класирането, като е с 29 точки, с пет повече спрямо Кьолн и на точка зад Унион Берлин. Мвене е наказан.

Борусия Дортмунд се върна бързо на победния път и в предишния кръг "жълто-черните“ разбиха с 5:1 у дома Аугсбург. BVB е на 5-то място и е с 60 точки, но ще може да участва в Шампионската лига наесен. През седмицата играчите на Един Терзич елиминираха ПСЖ на полуфиналите в турнира след нов минимален успех с 1:0. Така вестфалци се класираха за трети път в своя история на финал в най-престижния клубен турнир, където на съперник в спора за отличието ще е най-титулуваният отбор в надпреварата – Реал Мадрид. Бенсебаин и Дюранвил са под въпрос.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Дортмунд 1:2


Дармщад – Хофенхайм
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 16:30

Новакът Дармщад ще се завърне обратно в долната дивизия от следващия сезон. "Лилиите“ играят за честта си в момента, като са на последното 18-то място и имат незавидните 17 пункта. В предишния кръг Дармщад отстъпи с 0:3 на гости на Волфсбург.

Хофенхайм продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. Преди повече от седмица селекцията на Пелегрино Матарацо завърши 1:1 у дома с коравия РБ Лайпциг. Хофе е на 8-мо място и има 40 точки, като е на точка зад Фрайбург и на пет зад Айнтрахт.

Прогноза: Дармщад – Хофенхайм 0:2


Бохум – Байер Леверкузен
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 20:30

Бохум записа изключително ценен успех в предишния кръг, след като във втори пореден двубой "сините“ печелят по драматичен начин. Този път рурци сразиха с 4:3 като гости един от основните претенденти в битката за оцеляване – Унион Берлин. Така Бохум събра 33 точки и два кръга преди края е на 14-та позиция в подреждането, като е на четири пункта пред първия от отборите под чертата.

Шампионът на Германия Байер Леверкузен продължава с уникалната си серия, в която тимът е непобеден. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо размазаха с 5:1 като гости Айнтрахт. Това беше 48-ми пореден двубой без поражение за тима във всички турнири, с което се изравниха 59-годишния рекорд на Бенфика за най-продължителна серия без загуба след стартирането на клубните международни надпревари под егидата на УЕФА. "Аспирините“ имат 84 точки, като са твърдо решени да продължат да чупи рекорди в оставащите кръгове.

Прогноза: Бохум – Байер Леверкузен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216