ЦСКА – София реши за няколко футболисти


Н. Гавазов

ЦСКА – София реши за няколко футболисти

Ръководните фактори в ЦСКА-София вече са взели решение за бъдещето на няколко футболисти, които в момента играят като преотстъпени в други отбори у нас, съобщава "Тема Спорт“. Предварителният договор с крилото на Пирин Иван Тасев и плавното промотиране на Илиан Антонов в първия състав отвориха въпроса какво ще се случи през лятото със Симеон Александров, който играе на същата позиция. А отговорът е, че нисичкият бързак отново ще бъде пратен под наем. Неговият договор с ЦСКА-София е до юни 2027 г. и от "Армията“ не бързат да се разделят за постоянно с него, като имат надежди, че в бъдеще могат да го продадат. Те обаче не смятат да разчитат на услугите му, а най-вероятно за пореден път ще го върнат в Септември, където той се подвизава и в момента. Александров дойде в ЦСКА-София през лятото на 2022 г. именно от настоящия лидер във Втора лига, но така и не успя да се наложи при червените. През миналата пролет се върна под наем в Септември, през есента бе в Пирин, а сега отново е част от тима, домакинстващ в Драгалевци.

През зимата в Благоевград отиде друг от младоците в ЦСКА-София – Асен Дончев. "Предвид претърпените контузии през изминалия и настоящия сезон, треньорският щаб и ръководството на клуба прецениха, че най-доброто решение за Асен е да получи максимално игрово време в елитния футбол, за да възстанови напълно формата си и да се завърне още по-силен в редиците ни“, обявиха тогава червените и ще спазят думите си. В Борисовата градина са доволни от представянето на Дончев и от лятото той отново ще е част от ЦСКА-София в комплект с Иван Тасев. Десният бек ще се конкурира в тази зона с привлечения от Арда Мартин Стойчев.

Нов шанс в Борисовата градина ще получи и Марк-Емилио Папазов, който проведе пълноценна зимна подготовка с армейците, а след това бе пратен в Хебър при Любо Пенев. 20-годишният нападател и през миналата пролет игра в Пазарджик, като трупа все повече опит в елитния футбол.

С интегрирането на Тасев, Дончев и Папазов от ЦСКА-София целят увеличаването на българското присъствие в съблекалнята за сметка на скъпоплатени чужденци, които нямат никаква роля в състава като Туфегджич и Кох.

  Сподели
107